Να μεσολαβήσει με τη Μόσχα ζήτησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντιμίρ Ζελένσκι από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ εν μέσω της μάχης που διεξάγεται στο Κίεβο, όπως έγινε γνωστό πριν λίγο.

Η έκκληση από τον Ουκρανό πρόεδρο έγινε κατόπιν τηλεφωνικής επαφής με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να είναι ο μόνος που διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Ουκρανό όσο και με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Ζελένσκι ο οποίος εμφανίστηκε σε βίντεο υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται έξω από το προεδρικό Μέγαρο στο Κίεβο, στην ουσία όμως φέρεται και κινείται ως κυνηγημένος φοβούμενος σύλληψή του από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η τεράστια έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Kulinichi έξω από το Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία.

Η εγκατάσταση έγινε στόχος από ρωσικό πύραυλο σε μια προσπάθεια να διακοπεί η παροχή καυσίμων στις δυνάμεις της Ουκρανίας που προσπαθούν απεγνωσμένα να συγκρατήσουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Έγινε λίγες ώρες αφότου το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Το υπουργείο κάλεσε τους Ουκρανούς να προσέχουν τυχόν άτομα με ρωσική προφορά που έφθασαν ξαφνικά στην περιοχή τους. Ανέφερε ότι αρκετές ομάδες σαμποτέρ ανακαλύφθηκαν στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι εμφανίζονται περισσότερες σε άλλες πόλεις.

Και καθώς έπεσε η νύχτα στο Κίεβο, υπήρχαν επίσης αναφορές για περισσότερες εκρήξεις και χτυπήματα στον ορίζοντα, καθώς το σκοτάδι δεν έφερε ανάπαυλα στη χώρα.

Δυνάμεις της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ κατευθύνονται προς τα δυτικά.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μαριούπολη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!