Μπήκαμε στην χρονική «ανηφόρα» για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Σύμβουλος Β.Ζελένσκι: «Οι συνομιλίες με τη Ρωσία ήταν δύσκολες»

Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σε δύο ημέρες

Σύμβουλος Β.Ζελένσκι: «Οι συνομιλίες με τη Ρωσία ήταν δύσκολες»

Ότι οι συνομιλίες ήταν δύσκολες και ότι η ρωσική πλευρά προκατειλημμένη, αποκάλυψε μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας που έλαβε μέρος στις συνομιλίες με την Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη Γκομέλ της Λευκορωσίας.

«Η ρωσική πλευρά, δυστυχώς, έχει ακόμη μια πολύ προκατειλημμένη αντίληψη για τις καταστροφικές διεργασίες που έχει δρομολογήσει», δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, οι διαπραγματευτές της Μόσχας και του Κιέβου θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολιτικούς τους ηγέτες, να λάβουν περαιτέρω οδηγίες και να προχωρήσουν σε έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών «στο εγγύς μέλλον». Σύμφωνα με το Russia Today, οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σε δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι δύο πλευρές προσδιόρισαν μια σειρά από θέματα που έχουν προτεραιότητα, ενώ έχουν καταρτίσει και μια λίστα με πιθανές λύσεις. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει πρόοδος σε μια σειρά από θέματα, επί των οποίων οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συμφωνήσουν.

Επικαλούμενο, δε, τη ρωσική αντιπροσωπεία, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα, ο τόπος διεξαγωγής θα είναι στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών διεξήχθησαν στο σημείο «Aleksandrovka-Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το γραφείο του Ζελένσκι, η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με τη Ρωσία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Η Μόσχα εκπροσωπήθηκε από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

Οι όροι του Πούτιν

Πάντως, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επανέλαβε τους τέσσερις όρους που θέτει, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος.

Αυτοί είναι:

1. Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
2. Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
3. «Αποναζιστικοποίηση» του ουκρανικού κράτους
4. Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.