ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ελληνικό: Ομάδα προσφύγων προκαλεί εμπρησμούς, διακινεί ναρκωτικά και εμπλέκεται σε περιστατικά βίας

Ελληνικό: Ομάδα προσφύγων προκαλεί εμπρησμούς, διακινεί ναρκωτικά και εμπλέκεται σε περιστατικά βίας

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο των αρχών είναι η εξάρθρωση του ηγετικού πυρήνα της ομάδας που προκαλεί τις αναταραχές στη δομή φιλοξενίας.

Πρόκειται για πυρήνα πέντε ατόμων οι οποίοι έχουν ενορχηστρώσει το σχέδιο τους και δρουν με αρχηγείο το κτίριο των αφίξεων του παλιού αεροδρομίου. Καθημερινά στο χώρο σημειώνονται δεκάδες περιστατικά βίας, διακίνησης ναρκωτικών ενώ δεν λείπουν οι απόπειρες εμπρησμού αποθηκών προκειμένου στη συνέχεια να πωλούν τα προϊόντα που έχουν αποσπάσει από το εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ύποπτοι έχουν εντοπιστεί και είναι εκείνοι που προκαλούν τις συνεχείς αναταραχές στη δομή προκαλώντας προβλήματα στις οικογένειες των μεταναστών και των προσφύγων που φιλοξενούνται στο χώρο.

Ειδικότερα, οι τρεις εξ αυτών είναι στην ηλικία των 20 ετών ενώ ο ένας έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ ακόμη ένας έχει κατηγορηθεί για απόπειρες εμπρησμού διότι έχει προκαλέσει εμπρησμό σε τρεις αποθήκες. Η λεία από τις αποθήκες που αποσπούσε η σπείρα πωλούνταν στους πρόσφυγες και μετανάστες της δομής. Αλλοι δύο Αφγανοί φαίνεται πως συμμετέχουν στον ηγετικό πυρήνα της ομάδας, ενώ τέλος για το πέμπτο άτομο που την συμπληρώνει εκκρεμεί καταγγελία για βιασμό γυναίκας, η οποία μάλιστα διαβιούσε στη δομή του Ελληνικού και δεν κατήγγειλε το περιστατικό φοβούμενη για τα όσα μπορούσαν να επακολουθήσουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον τελευταίο έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών του λόγω ενδοοικογενεακής βίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας είχε επισκεφθεί τη δομή φαίνεται πως το έναυσμα είχε δοθεί από την ομάδα αυτή των πέντε, ενώ ένας εξ αυτών φέρεται πως ήταν εκείνος που είχε προσπαθήσει να χειροδικήσει εναντίον του υπουργού.

Ενα χρόνο πριν, και συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου, ένας 16χρονος Αφγανός έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια συμπλοκή που είχε σημειωθεί στο κέντρο φιλοξενίας με αφορμή το ποιος θα έχει τον έλεγχο στις καθημερινές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον καταυλισμό, ενώ δύο ακόμη άτομα είχαν τραυματιστεί σοβαρά όταν είχαν αντιδράσει γι’ αυτά που γίνονταν στη δομή. Κατηγορούμενοι για την δολοφονία αυτή ήταν ένας 37χρονος Αφγανός και δύο ακόμα συμπατριώτες ηλικίας 18 και 23 τα οποία ήταν αδέρφια. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί οι τρεις φαίνεται πως είχαν συστήσει ομάδα και κυκλοφορούσαν οπλισμένα μα μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα στη δομή επιχειρώντας να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους πρόσφυγες και μετανάστες της δομής. Τα δύο αδέρφια φαίνεται να είχαν τον πρώτο ρόλο στις αποφάσεις και τις δράσεις της ομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ακόμη ένα στοιχείο της ομάδας των πέντε αποτελεί το γεγονός ότι δήλωναν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό έτσι ώστε να λαμβάνουν παραπανίσιες μερίδες φαγητού, στη συνέχεια να προβαίνουν στην πώλησή τους αλλά και με απώτερο στόχο την δημιουργία της εντύπωσης πως ο χώρος είναι υπεράριθμος έτσι ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη μεταφορά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.