ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το ISIS χάνει ολοκληρωτικά έδαφος-Οι συριακές δυνάμεις είναι έτοιμες να συνθλίψουν τους ισλαμιστές

Το ISIS χάνει ολοκληρωτικά έδαφος-Οι συριακές δυνάμεις είναι έτοιμες να συνθλίψουν τους ισλαμιστές

Είναι έτοιμοι για να ισοπεδώσουν ότι βρίσκεται στο διάβα τους με σκοπό να φύγουν μια και καλή οι τζιχαντιστές.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έφτασαν προ των θυρών της αλ Σόχνα, του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Χομς, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κατάληψη της πόλης αυτής, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές από το 2015, θα επιτρέψει στις συριακές ένοπλες δυνάμεις να προωθηθούν στη γειτονική επαρχία Ντέιρ Εζόρ για να καταδιώξουν τους μαχητές του ΙΚ.

Οι στρατιώτες του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενοι από τη ρωσική αεροπορία, “έφτασαν τη νύχτα στην περιφέρεια της αλ Σόχνα”, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο. Ο διευθυντής της οργάνωσης αυτής, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, έκανε λόγο για “σφοδρές μάχες” μεταξύ του στρατού και των τζιχαντιστών, προσθέτοντας ότι το καθεστώς βομβαρδίζει τις θέσεις των τελευταίων “με το πυροβολικό και με ρουκέτες”.

Ταυτόχρονα, ρωσικά βομβαρδιστικά πλήττουν θέσεις του ΙΚ μέσα και έξω από την πόλη. Η Αλ Σόχνα, που απέχει 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Παλμύρας, είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του ΙΚ στη Χομς. Η πόλη αυτή απέχει μόλις 50 χλμ. από την επαρχία Ντέιρ Εζόρ και περιβάλλεται από πολλά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι τοπικοί διοικητές του ΙΚ έχουν διαφύγει στα βουνά γύρω από την πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συριακός στρατός διεξάγει από τον Μάιο μια μεγάλη εκστρατεία στην περιοχή της “μπαντίγια”, δηλαδή στη συριακή έρημο, μια έκταση 90.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που περιλαμβάνει τις επαρχίες Χομς, Χάμα και Ράκα. Η “μπαντίγια” συνορεύει επίσης με το Ιράκ και την Ιορδανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.