ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κυβερνοεπίθεση Anonymous: Δημόσια όλα τα έγγραφα που υπεκλάπησαν (φωτό)

Κυβερνοεπίθεση Anonymous: Δημόσια όλα τα έγγραφα που υπεκλάπησαν (φωτό)

Οι Anonymous Greece έκαναν πράξη την απειλή τους και άρχισαν τις «διαρροές» εγγράφων που είχαν «κλέψει» από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι Anonymous με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους στο Facebook πριν από λίγη ώρα προανήγγειλαν ότι η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος άρχισε και παραθέτουν το σχετικό λινκ.

Όπως προειδοποίησαν μάλιστα με νεότερη ανάρτησή τους «θα ακολουθήσουν πολλά!». Διευκρινίζουν, τέλος, ότι οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των μεγάλων μεγεθών του όγκου των αρχείων.

Στην ΤτΕ, πάντως, τονίζουν το εξής: Πως από την πρώτη ανάγνωση καταλήγουν ότι πρόκειται για έγγραφα που βρίσκονταν ούτως ή άλλως στο site της Τράπεζας.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το σύνολο των εγγράφων υπήρχε στο site, ή αν κάποια εξ αυτών αποτελούν προϊόν υποκλοπής.

Τα αρχεία που διέρρευσαν οι Anonymous Greece

Τα έγγραφα είναι κατά βάση ενημερωτικά ή χρηστικά και χρονολογούνται ακόμη και από το… 2001! Ενδεικτικά υπάρχει έγγραφο του 2001 για την 44η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Επίσης υπάρχει έγγραφο με οδηγίες για το… μέγεθος του λευκού φακέλου κατά τις εκλογικές διαδικασίες.

Υπάρχουν έγγραφα με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Μετανάστευση, επίσης έγγραφα με οδηγίες για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Υπάρχουν ακόμη και κενές φόρμες για διάφορες αιτήσεις που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες.

Τα ερωτήματα

Με μια πρώτη ματιά – αν και τα αρχεία που υποκλάπησαν είναι χιλιάδες – φαίνεται ότι δεν πρόκειται κατά κύριο λόγο για στοιχεία που δεν μπορεί να βρει κάποιος σε δημόσιους ισολογισμούς. Ίσως, δηλαδή, τα έγγραφα να μην είναι αυτό που λέμε…αποκαλυπτικά.

Ωστόσο αποτελούν ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» από τους Anonymous Greece. Το μήνυμα που λέει «καταφέραμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία«. Αυτό, φυσικά, δημιουργεί ερωτήματα.

Πρώτα και κύρια το πώς κατάφεραν οι Anonymous Greece να εισχωρήσουν στις κρατικές βάσεις και να τα «κατεβάσουν». Τα υπέκλεψαν ή όλα τα αρχεία είναι αναρτημένα και μπορεί να τα βρει ο καθένας; Δεύτερον, το… πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Δηλαδή εφόσον «μπήκαν» σε αυτά τα αρχεία, αν είναι ικανοί να πάρουν στα χέρια τους και άλλα αρχεία, ακόμη και απόρρητα.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ τονίζει ότι είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤτΕ:

Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.