ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Βόλος: Μετά το 2025 η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Έως τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να εκκινήσει διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση των εργασιών

Βόλος: Μετά το 2025 η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Βόλου στον διαγωνισμό για την οποία έχει επικρατήσει ο ΟΛΘ, αναμένεται να γίνει από το 2025 και μετά.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να περιμένει να φτιαχτεί πρώτα το λιμάνι, του οποίου η επιχειρησιακή λειτουργία υπέστη σφοδρό πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias» τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ειδικότερα από τις δύο κακοκαιρίες, φερτά υλικά τα οποία εκτιμώνται σε 700.000 κυβικά μέτρα -έπειτα από βυθομετρικές αποτυπώσεις που διενήργησε ο ΟΛΒ-, συσσωρεύτηκαν στη λιμενολεκάνη, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον ελλιμενισμό πλοίων στο λιμάνι του Βόλου.

Έως τα μέσα Ιουνίου, λοιπόν, αναμένεται να εκκινήσει διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση των εργασιών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί προκαταρκτικές ενέργειες και προετοιμάζει τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ τα έργα που αφορούν την απομάκρυνση των συσσωρευμένων βυθοκορημάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου το 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.