ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Συμφωνία Τουρκίας-Ιράν για αντίποινα λόγω του κουρδικού δημοψηφίσματος: «Θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο Ισραήλ»

Συμφωνία Τουρκίας-Ιράν για αντίποινα λόγω του κουρδικού δημοψηφίσματος: «Θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο Ισραήλ»

Συνάντησή είχε θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τεχεράνη.

Μετά τη συνάντηση τους, ο Αλί Χαμενεΐ ανέφερε πως οι δύο χώρες θα πρέπει να αποτρέψουν το Ιρακινό Κουρδιστάν από το να ανακηρύξει την ανεξαρτησία του.

«Η Τουρκία και το Ιράν πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στο δημοψήφισμα» τόνισε.

Όπως υποστήριξε, οι ΗΠΑ και ξένες δυνάμεις σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος, σαν το Ισραήλ, στην Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο Κουρδιστάν.

«Η Αμερική και το Ισραήλ επωφελούνται από το δημοψήφισμα…Θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο Ισραήλ στην περιοχή…Η ψηφοφορία για την απόσχιση του Ιρακινού Κουρδιστάν είναι μια πράξη προδοσίας ενάντια σε ολόκληρη την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το Ισραήλ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο δημοψήφισμα, αλλά καλωσόρισε την ψήφο των Κούρδων υπέρ της ανεξαρτησίας.

Οι ΗΠΑ έχουν εναντιωθεί στο δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντάς το μια κίνηση αποσταθεροποίησης σε μια στιγμή όπου όλες οι πλευρές στην περιοχή εξακολουθούν να πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τεχεράνη με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα λάβει αυστηρότερα μέτρα σε αντίποινα για το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.