ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ανατροπή στην υπόθεση Μ. Ζαφειρόπουλου: Δεν ήταν συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία σύμφωνα με τις αρχές

Ανατροπή στην υπόθεση Μ. Ζαφειρόπουλου: Δεν ήταν συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία σύμφωνα με τις αρχές

Νέα ανατρεπτικά δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η δολοφονία δεν ήταν προσχεδιασμένη, ούτε επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το σκηνικό της δολοφονίας δείχνει ότι ενδεχομένως οι δύο δράστες οι οποίοι συνάντησαν τον άτυχο δικηγόρο για περίπου 20 λεπτά κατ’ ιδίαν στο γραφείο του, υπέβαλαν ενδεχομένως αιτήματα για κάποια υπόθεση τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά και ακολούθησε η δολοφονία.

Τα στοιχεία που δείχνουν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι επρόκειτο μάλλον για δολοφονία «εν θερμώ» και όχι για προμελετημένο έγκλημα είναι τα εξής:

-Οι δύο δράστες προσήλθαν στο δικηγορικό γραφείο στην Ασκληπιού 154 με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

-Παρέμειναν περί τα 20 λεπτά στο γραφείο του

-Διακινδύνευσαν να τους δουν αυτόπτες μάρτυρες – όπως ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου που ήταν στο γραφείο – αλλά και οι κάμερες ασφαλείας από γειτονική τράπεζα.

-Δεν ενδιαφέρθηκαν αν άφησαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA) το οποίο εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες και εικασίες από την πλευρά της αστυνομίας η υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» απομακρύνεται και οι υποψίες πλέον στρέφονται σε άλλο ενδεχόμενο.

Η υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τους εκτελεστές του. Αλλά δεν αποκλείεται αυτοί, που δεν νοιάστηκαν καν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, να έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.

Τα νέα στοιχεία από την αστυνομία αναφέρουν ότι το ραντεβού που είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το βράδυ της Πέμπτης (12.10.2017) δεν «κλείστηκε» όπως συνηθίζεται. Δεν έγινε τηλεφώνημα στη γραμματεία της εταιρίας του. Εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον γνωστό δικηγόρο, φαίνεται πως επικοινώνησαν απευθείας με τον ίδιο.

Λίγο αφού έκλεισε το τελευταίο ραντεβού της ζωής του, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, τηλεφώνησε στη γυναίκα του. «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί του ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες», είπε στη σύζυγό του.

Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα όταν οι δυο άνδρες έφτασαν στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154.

Συνάντησαν τον ίδιο τον Ζαφειρόπουλο κι έναν 32χρονο νεαρό δικηγόρο, που εργάζεται στην εταιρία ως ασκούμενος. Αφού για λίγα λεπτά συζήτησαν «περί ανέμων και υδάτων», ζητήθηκε από τους «πελάτες» να μπουν στην ουσία της υπόθεσής τους.

Τότε, εκείνοι ζήτησαν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον 52χρονο ποινικολόγο. Ο Μ. Ζαφειρόπουλος, είπε στον 32χρονο συνεργάτη του να αποχωρήσει για να συζητήσει μαζί τους. Ο νεαρός δικηγόρος αποχώρησε. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον εργοδότη του, νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

15 λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε η συνάντηση, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ήταν νεκρός. Με μια σφαίρα, οι εκτελεστές του τον πυροβόλησαν στο θώρακα. Η σφαίρα χτύπησε την καρδιά και προκάλεσε ρήξη πνεύμονα.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι ήταν μικρού διαμετρήματος. Το πιθανότερο, να τον εκτέλεσαν με περίστροφο. Στον τόπο της δολοφονίας, δεν βρέθηκε άλλωστε κάλυκας. Ο πυροβολισμός σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή έγινε από απόσταση ενός με ενάμισι μέτρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έκανε ενστικτωδώς μια κίνηση με τα χέρια του για να προστατευτεί. Αλλά το χτύπημα ήταν «επαγγελματικό». Βρήκε τον 52χρονο στη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Αφού εκτέλεσαν τον 52χρονο, οι δυο δολοφόνοι έφυγαν πεζή και κινήθηκαν αντίθετα από την Ασκληπιού, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή, έστω κι αν ήταν σε κατάσταση σοκ, ο 32χρονος δικηγόρος που είδε τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είχε πει στην αστυνομία πως οι δυο άνδρες που εκτέλεσαν τον 52χρονο ήταν ένας ψηλός κι ένας κοντός.

Του ήταν και οι δυο άγνωστοι. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει προφορά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρώτος ήταν ύψους περίπου 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, με κοντά μαλλιά, ηλικίας 30 έως 40 ετών. Φορούσε τζιν παντελόνι και λευκό μπουφάν. Ο δεύτερος ήταν περίπου 1,70, αδύνατος με ανοιχτό δέρμα και σκούρα κοντά μαλλιά. Φορούσε παντελόνι κι ανοιχτόχρωμη μπλούζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.