ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι των Εξαρχείων – «Είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια»

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι των Εξαρχείων – «Είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια»

Πασιφανώς κουρασμένοι και αφημένοι στην τύχη τους αισθάνονται οι κάτοικοι της γειτονιάς των Εξαρχείων, εξαιτίας της «πλήρους απουσίας του κράτους» στην περιοχή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών , αφού όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, «είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια».

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είναι πολιτική επιλογή αρκετών ετών να μην παρεμβαίνει η αστυνομία στην περιοχή. «Αυτό συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί», πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν πλησιάζει καν την πλατεία, υπηρεσίες και τράπεζες φεύγουν από την περιοχή ενώ έχουν απειληθεί ακόμα και εργαζόμενοι στην καθαριότητα που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια έχουν καταντήσει χώρος συνάντησης «αναρχικών» ακόμη κι από τα βόρεια προάστια των Αθηνών, που ουδένα δισταγμό έχουν να κάψουν και να καταστρέψουν τις περιουσίες απλών πολιτών, χάριν της «επανάστασης» του Σαββατοκύριακου.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή σημειώθηκαν νέα επεισόδια, με σειρά επιθέσεων νεαρών με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ έως τα ξημερώματα.

Οι νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα επεισόδια αυτά δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν έκανε καμία προσαγωγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.