ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίθεση στο κέντρο της Αθήνας από την γιάφκα στα Εξάρχεια ετοίμαζε ο 29χρονος τρομοκράτης (φωτό)

Επίθεση στο κέντρο της Αθήνας από την γιάφκα στα Εξάρχεια ετοίμαζε ο 29χρονος τρομοκράτης (φωτό)

Ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. κάνει λόγο ότι μετά την σύλληψη του 29χρονου τρομοκράτη πραγματοποίησε έρευνα σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια το οποίο είχε νοικιαστεί για λίγες μέρες από τον νεαρό.

Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμα το οποίο ο 29χρονος νοίκιασε μέσω Internet. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το διαμέρισμα νοικιάστηκε για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και ρούχα, τα οποία και κατέσχεσαν.

Τόσο από το “σπάσιμο” του ηλεκτρονικού υπολογιστή, όσο και από τα στοιχεία που θα βρεθούν στο κινητό τηλέφωνο οι αστυνομικοί αναμένουν ενδείξεις για τα άτομα με τα οποία ερχόταν σε επαφή ή ακόμη και πιθανή χρήση των συσκευών αυτών από άλλα άτομα.

Με βάση το γεγονός ότι ο 29χρονος βρισκόταν την ώρα της σύλληψής του σε φάση “μετακόμισης” εκρηκτικών οπλισμού και ηλεκτρονικών συσκευών, το γεγονός ότι νοίκιασε το διαμέρισμα στα Εξάρχεια δείχνει πως θα το χρησιμοποιούσε ως ενδιάμεσο σταθμό μέχρι τη μεταφορά των τρομο-υλικών σε νέα μόνιμη γιάφκα.

Νοίκιασε δηλαδή το σπίτι με το όνομα Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Δεν χρησιμοποίησε κάποια από τις πλαστές ταυτότητες που είχε στη διάθεσή του και αυτό προκαλεί εντύπωση.

Τα ερωτήματα μένουν, ωστόσο η μεταφορά οπλισμού μαζί με την ολιγοήμερη ενοικίαση του ισογείου στα Εξάρχεια στρέφουν τις έρευνες και σε μια άλλη κατεύθυνση.

Αυτή που οδηγεί στο σενάριο ότι ο 29χρονος ήθελε να κάνει ένα χτύπημα. Για τον λόγο αυτό άλλαζε κρυψώνα στα όπλα τα εκρηκτικά και τα ηλεκτρονικά του μέσα με στόχο να αποφύγει τον εντοπισμό.

Χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Ένοπλο χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, κατά αστυνομικού στόχου, εκτιμάται ότι ετοίμαζε ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόλου.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα λόγω της πενθήμερης μίσθωσης ακινήτου που είχε κάνει στα Εξάρχεια, διαμέρισμα στο οποίο προσπαθούσε να μεταφέρει τον βαρύ οπλισμό και τα πυρομαχικά τη νύχτα που συνελήφθη.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι ο 29χρονος είχε αντιληφθεί ότι τον παρακολουθούν και για τον λόγο αυτό θέλησε να μεταφέρει τα όπλα και τα εκρηκτικά από το σπίτι-γιάφκα σε άλλο, το οποίο είχε νοικιάσει μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Τα ρούχα που βρέθηκαν στο χώρο ήταν λίγα. Αυτό δείχνει ότι το σπίτι των Εξαρχείων θα χρησιμοποιούνταν μόνο από τον ίδιο.

Έτσι το σενάριο μοιάζει να ολοκληρώνεται. Ο κατηγορούμενος, εικάζεται, ότι θα χτυπούσε αστυνομικό στόχο σε κοντινή ως προς το διαμέρισμα περιοχή και στη συνέχεια θα πήγαινε στο ισόγειο για να κρυφτεί για μικρό χρονικό διάστημα και να αλλάξει ρούχα ώστε να μην εντοπιστεί βάσει περιγραφής από αυτόπτες μάρτυρες.

Το χτύπημα εκτιμάται ότι θα γινόταν ως σήμερα με πιο πιθανή ημέρα την περασμένη Κυριακή και για το λόγο αυτό φαίνεται ότι νοίκιασε το σπίτι από 26 ως 31 Οκτωβρίου.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς έχοντας ήδη “βάψει τα χέρια του με αίμα”, καθώς έχουν τα στοιχεία ότι ήταν εκείνος που κρύβεται πίσω απ’ την αποστολή του τρομο-δέμα και στον Λουκά Παπαδήμο, θα επιδίωκε να κάνει ένα αιματηρό χτύπημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.