Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά κτύπησαν το ISIS στην Deir ez-Zor (βίντεο)

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά κτύπησαν το ISIS στην Deir ez-Zor (βίντεο)

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έξι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-22M3 έπληξαν στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών στην περιοχή της πόλης Αμπού Κεμάλ στην συριακή επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ, μια μόλις μέρα μετά το μπαράζ εκτοξεύσεων πυραύλων κρούζ τύπου Kalibr από την Μεσόγειο στην ίδια περιοχή από το ρώσικο υποβρύχιο «Veliky Novgorod» κλάσης Varshavyanka.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά που απογειώθηκαν από αεροδρόμιο της Ρωσίας πέταξαν πάνω από την Ιράν και το Ιράκ.

Στην Συρία έπληξαν στόχους των μαχητών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτος, κυρίως σημεία υποστήριξης, όπως και αποθήκες πυρομαχικών και όπλων.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, όλοι οι στόχοι επλήγησαν, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τη χρήση μέσων αντικειμενικού ελέγχου.

Τα βομβαρδιστικά κατά την διάρκεια της επιχείρησης είχαν την κάλυψη μαχητικών βομβαρδιστικών Su-30CM τα οποία είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χμεϊμίμ.

Όλα τα αεροσκάφη μετά τη ολοκλήρωση της αποστολής τους επέστρεψαν στις αεροπορικές του βάσεις.

«Τα στρατιωτικά φυλάκια, τα πυρομαχικά και τα αποθέματα όπλων ήταν οι στόχοι των των επιθέσεων. Τα αντικειμενικά συστήματα ελέγχου κατέγραψαν επιτυχίες σε όλους τους καθορισμένους στόχους», ανέφερε σε δήλωσή του το ρώσικο ΥΠΑΜ.

Η ρωσική Αεροπορία έχει συμμετάσχει σ’ αρκετές επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας κατά την διάρκεια των συριακών επιχειρήσεων. Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά έχουν χρησιμοποιηθεί κατά στόχων υψηλής προτεραιότητας όπως κέντρα διοικήσεως, αποθήκες πυρομαχικών χρησιμοποιώντας βόμβες ελευθέρας πτώσεως ή υψηλής ακριβείας πυραύλους κρούζ.

Δείτε στο βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.