ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Πεδίο μάχης» η Αθήνα μετά την πορεία του Πολυτεχνείου – Φωτοβολίδα καρφώθηκε στο γόνατο δικηγόρου! (σκληρό βίντεο)

«Πεδίο μάχης» η Αθήνα μετά την πορεία του Πολυτεχνείου – Φωτοβολίδα καρφώθηκε στο γόνατο δικηγόρου! (σκληρό βίντεο)

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε χθες το βράδυ το κέντρο της Αθήνας γι’ άλλη μια φορά αυτήν την φορά με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια συγκεκριμένα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια μετά την ειρηνική πορεία με τον αποτρόπαιο τραυματισμό μις δικηγόρου από φωτοβολίδα (!) που καρφώθηκε στο γόνατό της.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα αναρχικών -που κατέβαινε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ολοκλήρωση της πορείας- συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, πετώντας φωτοβολίδες κατά της διμοιρίας.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά και καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι τα Εξάρχεια.

H ρίψη μολότοφ συνεχίστηκε στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, για να απαντήσουν στις μολότοφ που δέχονταν από τους αναρχικούς, οι οποίοι είχαν στήσει οδοφράγματα.

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία. Επίσης, προσήχθησαν 23 ακόμη άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός απο την δικηγόρο που τραυματίστηκε απο φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Σοβαρός τραυματισμός για δικηγόρο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται πλέον η δικηγόρος που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείου.

Η άτυχη γυναίκα που τραυματίστηκε ενώ πήγαινε στο σπίτι της στην οδό Νοταρά, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αφού παρέμεινε μια ώρα στην ανάνηψη στην συνέχεια και λόγω της σοβαρότητας του χειρουργείου μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ καθώς οι γιατροί ανησυχούν εκτός από το ενδεχόμενο επιπλοκών μετά την επέμβαση και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πνεύμονές της μετά την εισπνοή χημικών.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη δικηγόρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα δέχθηκε χτύπημα από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της.

Το βίντεο του Euronews που ακολουθεί καταγράφει τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές μετά τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας. Η δικηγόρος ακούγεται να σφαδάζει, με τη φωτοβολίδα να έχει καρφωθεί στο αριστερό της γόνατο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνεχίζει να καίει για περίπου ένα λεπτό! Aρχικά, προσπάθησαν να σβήσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια.

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, και όχι μόνο, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η φωτοβολίδα έσπασε το πόδι της γυναίκας η οποία και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο.

Επτά προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν ομάδα 30-40 κουκουλοφόρων κινήθηκε προς την Πανεπιστημιούπολη, απ’ όπου, με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, έστησε οδοφράγματα επί της οδού Εγνατίας, εκτοξεύοντας -κατά διαστήματα- βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.ά προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες απέναντι, στο «Παλέ ντε Σπορ».

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Το παραπάνω σκηνικό διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Σήμερα το πρωί θα εξεταστεί και το μέγεθος των ζημιών στην Πολυτεχνική Σχολή, καθώς οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν ό,τι βρήκαν μέσα στο κτίριο, από τραπεζάκια και καρέκλες έως μάρμαρα και σιδηροκατασκευές, μεταφέροντάς τα στο δρόμο, για να φτιάξουν τα οδοφράγματα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0MQbn9DT3q8

Επεισόδια και στην Πάτρα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι κατά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στην είσοδο του κτιρίου.

Οι κουκουλοφόροι συμμετείχαν σε πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ προηγουμένως έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Επίσης, προκάλεσαν φθορές στη βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και σε κατάστημα πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Σατωβριάνδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.