Στην αποδοχή εισόδου στην χώρα 59 παράνομων μεταναστών στο ισπανικό έδαφος προχώρησε χθες η Μαδρίτη μετά την ιταλική άρνηση να δεχθεί κι άλλους στο έδαφός της.

Η ΜΚΟ Pro Activa Open Arms με ανάρτησή της στο Twitter, ανέφερε ότι το πλοίο της κατευθύνεται στη Βαρκελώνη, καθώς ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να δεχθεί το σκάφος σε ιταλικό λιμάνι.

Πρόκειται για το τέταρτο όχι του Σαλβίνι σε πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης, που συμμετέχει στη διάσωση μεταναστών. Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας έχει μάλιστα διαμηνύσει ότι δεν αφήνει τέτοιου είδους πλοία να εισέρχονται στα λιμάνια της χώρας, ούτε καν για ανεφοδιασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σαλβίνι είχε υποστηρίξει νωρίτερα μέσω δικής του ανάρτησης στο Facebook ότι το σκάφος της ProActiva Open Arms έφθασε στο πλεούμενο των μεταναστών και τους διέσωσε πριν από το λιβυκό λιμενικό εντός της περιοχής λιβυκής ευθύνης ως προς τις επιχειρήσεις διάσωσης. «Το κοντινότερο λιμάνι είναι η Μάλτα, η οργάνωση και η σημαία (του πλοίου της) είναι ισπανικές: μπορούν να ξεχάσουν την ιδέα να αφιχθούν σε ιταλικό λιμάνι» έγραψε.