Για άλλη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εκτόξευσε απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας Συρίας.

Μιλώντας σε  συνεδρίαση ενός νεοσυσταθέντος «συρο-τουρκοκικού» φόρουμ ο Τούρκος υπουργός δήλωσε πως η Τουρκία έχει αποδείξει ότι σέβεται τα σύνορα (σ.σ. πάλι καλά δηλαδή) των γειτονικών της χωρών αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι δεν έχουμε σύνορα όταν άνθρωποι θύματα σκληρών καθεστώτων τα διασχίζουν για να έρθουν να ζητήσουν τη βοήθειά σου.

Ο τούρκος υπουργός δήλωσε ακόμη ότι τους τελευταίους 20 μήνες διεξάγεται μια μεγάλη μάχη στη Συρία και πως οι Σύροι όπως και οι Τουρκμένοι που ζουν στη χώρα αυτή .»μάχονται για την ειρήνη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο Α. Νταβούτογλου πρόσθεσε πως η βάση για το δόγμα που αυτός εξήγγειλε αυτό των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες της Τουρκίας αφορά τους λαούς των χωρών αυτών και όχι τις σκληρές ηγεσίες τους. Τέλος ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε πως στην Τουρκία το παρόν διάστημα μένουν 150.000 πρόσφυγες σε στρατόπεδα και άλλοι 20.000 έχουν προωθηθεί στις πόλεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS: