ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υπόθεση Αιξωνής: Οριστικά αθώος ο Α. Λυκουρέζος και άλλοι 12 κατηγορούμενοι

Υπόθεση Αιξωνής: Οριστικά αθώος ο Α. Λυκουρέζος και άλλοι 12 κατηγορούμενοι

Οριστική αθώωση για τον ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από διαδικασία 2 ετών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους. Πρόκειται για έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρωτόδικα, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες ενώ ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.