ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

75 μετανάστες εμφανίστηκαν στα σύνορα της Εσθονίας: «Η Ρωσία κάνει υβριδικό πόλεμο»

Μετά το κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων της Φινλανδίας

75 μετανάστες εμφανίστηκαν στα σύνορα της Εσθονίας: «Η Ρωσία κάνει υβριδικό πόλεμο»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας κατηγόρησε τη Ρωσία για «υβριδική επίθεση» με την οποία στέλνει μετανάστες στα σύνορα της χώρας, με στόχο να υπονομεύσει την ασφάλεια της.

Συνολικά 75 μετανάστες, κυρίως από τη Σομαλία και τη Συρία, έχουν επιχειρήσει να εισέλθουν στην Εσθονία από τη Ρωσία μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Νάρβα από την περασμένη Πέμπτη, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Εσθονίας ERR.

Κανείς από τους μετανάστες δεν ζήτησε άσυλο και όλοι στάλθηκαν πίσω, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Εσθονία έχει προετοιμαστεί να κλείσει συνοριακά περάσματα αν «κλιμακωθεί η μεταναστευτική πίεση από τη Ρωσία» και να αντιμετωπίσει τους μετανάστες αν αυτοί προσπαθήσουν να εισέλθουν εκτός των επίσημων σημείων διέλευσης, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών Λάουρι Λάανεμετς.

 «Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι εμπλέκονται Ρώσοι αξιωματούχοι των συνοριακών υπηρεσιών και πιθανόν άλλων φορέων», τόνισε.

«Για να το πούμε ανοιχτά, η συνεχιζόμενη μεταναστευτική πίεση στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης είναι μια επιχείρηση υβριδικής επίθεσης», πρόσθεσε.

Η γειτονική Φινλανδία επίσης κατηγορεί τη Ρωσία για μεταναστευτικές ροές που το Ελσίνκι πιστεύει ότι υποκινούνται από την Μόσχα.

Τη Δευτέρα, το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι η Ρωσία ωθεί σκόπιμα μετανάστες προς τα σύνορα της Φινλανδίας, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι συνοριοφύλακες εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τους κανόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εσθονός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι οι μετανάστες εμφανίζονται στα σύνορα της Εσθονίας «ενορχηστρωμένα και σε ομάδες των 7-11 ατόμων», τονίζοντας πως η κατάσταση στα σύνορα Εσθονίας-Ρωσίας είναι παρόμοια με αυτή στη Λετονία και τη Λιθουανία στα σύνορά τους με τη Λευκορωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.