ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: «Τραγική η κατάσταση στις φυλακές και η κυβέρνηση ασκεί την πολιτική της κορδέλας»

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: «Τραγική η κατάσταση στις φυλακές και η κυβέρνηση ασκεί την πολιτική της κορδέλας»

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξεσπούν έτι μία φορά για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην πολιτική της κυβέρνησης.

Για πολλοστή φορά η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος επισημαίνει την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι φυλακές της χώρας, ενώ κάνει λόγο για «πολιτική της κορδέλας» εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα των φυλακών.

Όμως, οι φωνές αγωνίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων όχι μόνο είναι φωνές βοώντος εν τη ερήμω, αλλά επιφέρουν μάλιστα το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, λες και δεν ζει στην Ελλάδα και δεν γνωρίζει τα του οίκου του, πριν από λίγες μέρες παρείχε πλήρη στήριξη στους εποπτεύοντες πολιτικά και όχι μόνο τις φυλακές και ειδικά αυτές του Κορυδαλλού, που είχε σημειωθεί ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο με ένα θάνατο και πολλούς τραυματίες.

Η «πολιτική της κορδέλας»

Πέρα από αυτά. Η Ομοσπονδία σε σημερινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πολιτική της κορδέλας», για συνδικαλιστική δίωξη του Αντώνη Αραβαντινού και για συκοφαντίες και ψέματα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού με την αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ακόμα κρατουμένου και των τραυματισμό πολλών άλλων αντικατοπτρίζει πλήρως την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Ελληνικές φυλακές» και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Αυτοκτονίες, θάνατοι, βία κ.ά. Και αυτά είναι απόρροια της ασκούμενης «πολιτικής της κορδέλας» στις φυλακές, για την οποία οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία μας και η Ομοσπονδία μας επανειλημμένως και εξαιρετικά έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντιθέτως αρχικά χαρακτηριστήκαμε ως παράκεντρα, ενώ αργότερα «υποβιβαστήκαμε» σε μικρή ομάδα υπαλλήλων, ως απειλή για το κράτος δικαίου και εσχάτως ως υβριστές, ψεύτες και συκοφάντες, ενώ ταυτόχρονα λοιδορηθήκαμε και αυτά που αναδείξαμε αντιμετωπίστηκαν ως fakenews».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «όλα όσα έχουμε αναδείξει και καταγγείλει, όπως και οι καίριες παρεμβάσεις του υπευθύνου δημοσίου σχέσεων του ΔΣ της ΟΣΥΕ, επί σειρά ετών πρόεδρο και άνθρωπο που μέσα από τους αγώνες του και χωρίς να το επιδιώξει έγινε σύμβολο για τον χώρο μας Αντώνη Αραβαντινό αποτελούν την πικρή και γυμνή αλήθεια, η οποία είναι και ομόφωνα θέση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας».

Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας είναι μια μικρή και χωρίς απήχηση ομάδα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «τους παραπέμπουμε στις ανακοινώσεις και στα δελτία Τύπου όλων σχεδόν των πρωτοβαθμίων σωματείων, με τα οποία εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Αντώνη Αραβαντινό, συμφωνούν με την δράση της Ομοσπονδίας μας και διαμαρτύρονται για τις ανακοινώσεις του κ. υπουργού Δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν ο αντίλογος όλων αυτών είναι η απαγόρευση της αλήθειας, η φίμωση της ελεύθερης γνώμης και οι συνδικαλιστικές διώξεις, τότε τους διαβεβαιώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια. Τους επιστρέφουμε τις συκοφαντίες και τα ψέματα και τους παραπέμπουμε στην δημόσια κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.