Μάλλον στην Κίνα ήθελαν να αντιγράψουν τον «Κάκαλο», την «Μπουμπού» και τον «Πλαπούτα»...

Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε δύο αεροσκάφη στα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε δύο αεροσκάφη στα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Το ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη, το ένα αμερικανικό και το άλλο σουηδικό.

Το μαχητικό της Ρωσίας Su-27 έσπευσε να αναχαιτίσει δύο αεροσκάφη αναγνώρισης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων που προσέγγισαν τα ρωσικά σύνορα στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, την Τρίτη.

«Στις 10 Ιουνίου, δύο εναέριοι στόχοι που πλησίασαν τα ρωσικά κρατικά σύνορα καταγράφηκαν στα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού προσέγγισε τους εναέριους στόχους σε ασφαλή απόσταση και τα αναγνώρισε ως εξής: Το ένα είναι αναγνωριστικό «RC-135» ως τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ «RC-135 αναγνωριστικά αεροσκάφη και τα Σουηδικά Ένοπλες Δυνάμεις» Γκουλφ αεροσκάφη αναγνώρισης », δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα το υπουργείο, το Su-27 συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανονισμούς της χρήσης του εναέριου χώρου και ακολουθεί τις διαδικασίες ασφαλείας.

Τον περασμένο χρόνο οι Ρώσοι κατέγραψαν περίπου 3.000 ξένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.000 αεροπλάνων κατασκοπείας, που πετούσαν κοντά στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ρωσίας.

Η Μόσχα έχει καταδικάσει επανειλημμένα την ξένη στρατιωτική συγκέντρωση κοντά στα σύνορα της χώρας, προειδοποιώντας ότι οι επιθετικές κινήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν κλιμάκωση σε μια πλήρη στρατιωτική αντιπαράθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.