
Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Ξηρόκαμπου Αρχαίας Ολυμπίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ilia Live, η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις και μέχρι στιγμής έχουν καεί τρία στρέμματα παρθένου δάσους. Από την Πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 12 οχήματα με 25 πυροσβέστες, ενώ έχουν κληθεί το ελικόπτερο Erickson και δύο PZL.
Στην περιοχή βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.
Mέχρι στιγμής έχουν καεί τρία στρέμματα παρθένου δάσους
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος για την εκδήλωση φωτιάς, σε πολλές περιοχές, εξαιτίας της κορύφωσης του καύσωνα. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε Λάρισα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική και Λακωνία είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος.

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.