
Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή για τον ξυλοδαρμό των εφοριακών στις Σέρρες.
Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον ιδιοκτήτη της αίθουσας εκδηλώσεων στις Σέρρες όπου είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος των εφοριακών για φορολογικές παραβάσεις.
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ο οποίος μαζί με άλλους που συμμετείχαν σε εκδήλωση γάμου είχαν επιτεθεί ασκώντας βία στην ομάδα των εφοριακών υπαλλήλων που είχαν επιχειρήσει φορολογικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Πώς είχε γίνει η επίθεση στους εφοριακούς
Όλα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια ελέγχου εφοριακών σε πολυχώρο εκδηλώσεων στην Κερκίνη Σερρών, όταν οι δύο υπάλληλοι δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα ένας εκ των δύο να καταλήξει στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Εφοριακών Σερρών, Δημήτρη Σαϊτανούδη οι δύο εφοριακοί δεν γνώριζαν ότι ήταν σε εξέλιξη γαμήλιο γλέντι στον πολυχώρο. «Κινήθηκαν διακριτικά προς την κουζίνα, ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη για την ταυτότητά τους και για τον έλεγχο. Εκείνος εξοργίστηκε, άρπαξε το μικρόφωνο και ενημέρωσε τους θαμώνες ότι ήρθε η εφορία και πως το κατάστημα θα σταματήσει το σερβίρισμα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Βρίζοντας ήρθε πίσω στην κουζίνα.
Τον ακολούθησαν 40 με 50 θαμώνες οι οποίοι άρχισαν να προπηλακίζουν τους εφοριακούς με την παρότρυνση του ιδιοκτήτη» αναφέρει μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο. Οπως υποστηρίζει, ο ένας από τους δύο εφοριακούς διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών με διάσειση και μώλωπες προσθέτοντας ότι «έχει και φωτογραφίες με το σκισμένο πουκάμισο και το κουρελιασμένο παντελόνι».
Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του πολυχώρου ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ζήτημα άρνησης ελέγχου και ότι ο πατέρας του γαμπρό ζήτησε από τους εφοριακούς να αποχωρήσουν για να μην χαλάσει το γλέντι. Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη με τις κατηγορίες της αντίστασης και της παράνομης κατακράτησης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.