ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μετά τις ΗΠΑ «πράσινο φως» και από Ρωσία για την τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη στην Συρία

Μετά τις ΗΠΑ «πράσινο φως» και από Ρωσία για την τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη στην Συρία

«Πράσινο φως» και από την Μόσχα για την τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη στο έδαφος της Συρίας. Μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι «Αποχωρούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την περιοχή και δεν θα παρεμποδίσουν τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής, η Ρωσία ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ότι «Γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε της κινήσεις της Τουρκίας για την ενίσχυση της ασφάλειάς της».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Β.Πούτιν ανακοίνωσε τα εξής:

«Το Κρεμλίνο γνωρίζει ότι η Τουρκία δεσμεύεται για το δόγμα της εδαφικής και πολιτικής ενότητας της Συρίας. Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι θα παραμείνουν προσκολλημένοι σ’ αυτό το δόγμα, υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τις κινήσεις της Τουρκίας για την ενίσχυση της ασφάλειάς της, εννοώντας την αντιμετώπιση των τρομοκρατών που ενδεχομένως κρύβονται στο συριακό έδαφος.

Επαναλαμβάνουμε όμως και την την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής και πολιτικής ενότητας της Συρίας. H Μόσχα γνωρίζει ότι η Τουρκία συμμερίζεται τη θέση της Ρωσίας όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι συνάδελφοί μας θα μείνουν προσηλωμένοι σε αυτή τη θέση σε όλες τις περιστάσεις. Θέση της Μόσχας ότι όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις με παράνομη παρουσία θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία».

Πώς συμβιβάζεται το πρώτο με το δεύτερο μέρος της ρωσικής ανακοίνωσης, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Σίγουρα πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη. Σίγουρα δεν θα γίνει κατά ατά μήκος των 600 χλμ των συνόρων με την Τουρκία, αλλά θα επιλεγούν αρχικά οι αστικοί κόμβοι για να ελεγχθούν οι πόλεις και τα σημεία που έχουν οχυρωθεί οι Κούρδοι του ΥPG.

Η μάχη άνιση, αλλά σίγουρα οι Κούρδοι θα αντισταθούν και θα προκαλέσουν κάποιες απώλειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέσσερις τουρκικές Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, μία Μοίρα πυροβολικού με αυτοκινούμενα Firtina, μία Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων και μία τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, αποτελούν την τουρκική «αιχμή» της εισβολής, ενώ τουλάχιστον δύο Μοίρες μαχητικών F-16 και σμήνη με UAV, θα διατεθούν σε πρώτη φάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.