Η τροπολογία Κεφαλογιάννη δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Ούτε δίκαιη, ούτε άδικη. Είναι ένας καλός λόγος μετανάστευσης...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Πιονγκγιάνγκ ονειρεύεται επιθέσεις: «Δεν θα ανεχθούμε καμία επίθεση σε βάρος μας»

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Πιονγκγιάνγκ ονειρεύεται επιθέσεις: «Δεν θα ανεχθούμε καμία επίθεση σε βάρος μας»

Η Πιονγκγιάνγκ «δεν θα ανεχθεί» καμία επίθεση σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ Κιμ Σονγκ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία του Λονδίνου, του Παρισιού και του Βερολίνου για τη σύγκληση αύριο Τρίτη του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα τη Βόρεια Κορέα.

Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν να διεξαχθεί μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο για να συζητηθεί η πρόσφατη δοκιμή, από υποβρύχιο, βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας, η οποία αποτελεί, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, μια «σοβαρή παραβίαση» των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

«Οι ΗΠΑ και οι πιστοί τους πρέπει να γνωρίζουν ότι, εάν μιλήσουν για τα μέτρα αυτοάμυνάς μας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αυτό θα ενισχύσει τη βούλησή μας να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητά μας» δήλωσε ο Κιμ Σονγκ, σε μια συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

«Ασχέτως των λόγων που το κάνουν, δεν θα ανεχθούμε ποτέ την προσπάθεια της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας» να συζητήσουν αποφάσεις της Βόρειας Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, επέμεινε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης.

«Αυτές οι χώρες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα παραμείνουμε ποτέ αδιάφοροι μπροστά σε μια απόπειρα αμφισβήτησης των μέτρων για τη νόμιμη άμυνά μας» συνέχισε ο Κιμ Σονγκ, τονίζοντας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να σκεφτούν τι συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο.

Οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα επανέλαβαν το Σάββατο στη Σουηδία τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις, σε μια πρώτη απόπειρα διαλόγου έπειτα από μήνες διπλωματικού αδιεξόδου και στρατιωτικής κλιμάκωσης, ωστόσο οι συνομιλίες γρήγορα διακόπηκαν με την Πιονγκγιάνγκ να κατηγορεί την Ουάσινγκτον για «εχθρική πολιτική».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις μιαρές ενέργειες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», σημείωσε ο Βορειοκορεάτης πρεσβευτής.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο που η Πιονγκγιάνγκ θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και εάν αυτό θα περιλαμβάνει νέες πυραυλικές δοκιμές, ο αξιωματούχος απάντησε:

«Σας παρακαλώ, παρακολουθήστε με προσοχή τι θα κάνουμε στο μέλλον» κι ότι «αυτό δεν σημαίνει την εκτόξευση άλλου πυραύλου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.