Η τροπολογία Κεφαλογιάννη δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Ούτε δίκαιη, ούτε άδικη. Είναι ένας καλός λόγος μετανάστευσης...

Ψυχρός Πόλεμος νο 2: Έρχεται η μεγαλύτερη αμερικανική άσκηση στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια – 57.000 στρατιώτες

Ψυχρός Πόλεμος νο 2: Έρχεται η μεγαλύτερη αμερικανική άσκηση στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια – 57.000 στρατιώτες

Η προσπάθεια των ΗΠΑ να πολώσουν τους Ευρωπαίους συμμάχους απέναντι στη Ρωσία στα πρότυπα του Ψυχρού Πολέμου είναι γνωστή.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας θα πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη στρατιωτική ευρωπαϊκή άσκηση των τελευταίων 25 χρόνων.

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια.

Η άσκηση, αποκαλούμενη «DEFENDER-Europe 20», θα αυξήσει τη στρατηγική ετοιμότητα και τη διαλειτουργικότητα των τμημάτων του αμερικανικού στρατού και θα αναδείξει την δυνατότητα τους να μεταφέρουν γρήγορα και με επιτυχία μεγάλη πολεμική δύναμη έμψυχου και τεχνικού δυναμικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη. Παράλληλα αυτή η «άμεση επέμβαση» δημιουργεί τον «χάρτη» για τις κινήσεις του στρατού σε περίπτωση κρίσης με τη Ρωσία.

Η, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ, πολυεθνική άσκηση κατάρτισης προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2020 και θα εκπληρώσει τους στόχους του ΝΑΤΟ για την πλήρη στρατιωτική ετοιμότητα.

«Το DEFENDER-Europe 20 αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να αποδείξουμε την ισχύ του Αμερικανικού Στρατού και τη δυνατότητα γρήγορης επέμβασης σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα δείξουμε σε όλους πως με τον στρατό μας πλάι τους δεν είναι ποτέ σε κίνδυνο», δήλωσε ο Υποστράτηγος των ΗΠΑ Charles Flynn, ένας εκ των υπευθύνων της άσκησης.

Περίπου 37.000 στρατιωτες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, των συμμάχων και των εθνικών εταίρων αναμένεται να συμμετάσχουν, ενώ θα ενισχυθούν και από 20.000 που θα μεταβούν κατευθείαν από την Αμερική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.