ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πάλι…προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία για κυρώσεις λόγω S-400

Πάλι…προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία για κυρώσεις λόγω S-400

Τη βαθιά τους ανησυχία ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες να θέσει σε λειτουργία τους ρωσικούς πυραύλους S-400 εκφράζουν οι ΗΠΑ, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

«Έχουμε κάνει συγκεκριμένα βήματα ανταποκρινόμενοι στην παραλαβή του συστήματος από την Τουρκία, χαλαρώνοντας τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35», είπε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδας Hellas Journal.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα μιας απόφασης CAATSA για την Τουρκία. Παρόλα αυτά, αναλαμβάνουμε σοβαρά τις ευθύνες που απορρέουν από τον Νόμο CAATSA και θα συμμορφωθούμε με όλους τους νόμους».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις γύρω από τις κυρώσεις CAATSA, την αγορά των S-400 από την Τουρκία και ένα σχετικό πακέτο κυρώσεων συνεχίζονται.

«Οι συζητήσεις της CAATSA είναι πολύπλευρες, πολύπλοκες και διεξάγονται για κάθε περίπτωση χωριστά. Η κυβέρνηση θεωρεί πάντοτε τη σημασία της διατήρησης της αξιοπιστίας των κυρώσεων CAATSA ως αποτρεπτικού παράγοντα για τις πωλήσεις όπλων από τη Ρωσία σε όλο τον κόσμο, κατά τις συζητήσεις για κυρώσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη στρατηγική τους σχέση με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.