
Άγνωστοι έκλεψαν μπρούτζινα γλυπτά και χαρακτικά έργα του Σαλβαδόρ Νταλί από γκαλερί στη Στοκχόλμη σε επιχείρηση αστραπή που πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά την οποία άρπαξαν τα έργα αφού έσπασαν τη γυάλινη πόρτα εισόδου της αίθουσας τέχνης στην οποία εκτίθεντο και εξαφανίστηκαν.
Η γκαλερί Couleur, η οποία βρίσκεται στην ακριβή περιοχή Εστερμάλμ της Στοκχόλμης, πραγματοποιούσε έκθεση για το έργο του Νταλί, στο πλαίσιο της οποίας εκτίθεντο περίπου 10 έργα του Ισπανού καλλιτέχνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TT.
“Η αξία καθενός από αυτά ανέρχεται σε 200.000 με 500.000 κορώνες (περίπου 19.000 ως 47.000 ευρώ). Άρα πρόκειται για πολλά λεφτά. Είναι τρομερό”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Πέντερ Ένστρομ στο TT.
Τα έργα του Νταλί που εκλάπησαν τα είχε δανειστεί η γκαλερί από την Ελβετία, πρόσθεσε.
Η αστυνομία της Στοκχόλμης διευκρίνισε ότι οι κλέφτες έσπασαν τις γυάλινες πόρτες εισόδου της γκαλερί, άρπαξαν τη λεία τους και εξαφανίστηκαν με έναν αριθμό έργων.
“Η περιοχή έχει αποκλειστεί ώστε να γίνει έρευνα από τη σήμανση”, επισήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αρνούμενη να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την έρευνά της.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.