ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στα νησιά συνεχίζουν να αυξάνονται οι ροές παράνομων μεταναστών – Το ειρωνικό τουρκικό «Good luck» στο Ελληνικό Λιμενικό

Στα νησιά συνεχίζουν να αυξάνονται οι ροές παράνομων μεταναστών – Το ειρωνικό τουρκικό «Good luck» στο Ελληνικό Λιμενικό

Στη Λέσβο που έχει δεχθεί τις περισσότερες ροές πέρασαν μέχρι στιγμής, 8 βάρκες με 400 περίπου επιβαίνοντες. Στη Χίο είχαμε τέσσερα περιστατικά με 120 περίπου επιβαίνοντες.

Και τέλος στη Σάμο δυο περιστατικά με 80 περίπου επιβαίνοντες. Στο σύνολο τους μεταφέρονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών προκειμένου να καταμετρηθούν και να ταυτοποιηθούν.

Φαίνεται ότι η τεταμένη κατάσταση στον Έβρο και η συγκέντρωση στρατού και αστυνομίας στα σύνορα έκανε τους αλλοδαπούς να ξεκινούν να μετακινούνται προς τα νησιά του Αιγαίου και όλοι πρέπει να το καταλάβουν ότι εκεί θα γίνει η μεγάλη πίεση.

Πολλοί μεταξύ αυτών είναι Αφρικανοί που όπως λένε πλήρωσαν στους δουλεμπόρους που τους μετέφεραν από 1.500 έως 2.000 δολάρια ΗΠΑ ή το αντίστοιχο ποσό σε αντικείμενα αξίας.

Όπως λένε ζούσαν εδώ και μήνες σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης και πριν από τρεις μέρες ειδοποιήθηκαν από τους δουλεμπόρους να ετοιμαστούν για να αναχωρήσουν προς την Ευρώπη. Με υπερφορτωμένα λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν σε δασώδεις εκτάσεις κοντά στις ακτές όπου και περίμεναν να φτιάξει ο καιρός που τις τελευταίες μέρες ήταν πολύ κακός.

Το πρωί όπως λένε μετακινήθηκαν στις ακτές όπου τους περίμεναν βάρκες στις οποίες επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν. Όπως καταθέτουν οι παράνομοι μετανάστες κατά την αναχώρηση τους στις ακτές ήταν παρόντες ένστολοι πολλοί από τους οποίους και ένοπλοι προφανώς εννοώντας άνδρες των τουρκικών δυνάμεων.

Το Λιμενικό Σώμα, από την πρώτη στιγμή, με σκάφη του βρισκόταν στη θαλάσσια οριογραμμή. Στελέχη του απευθύνονταν, σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, στους ομολόγους τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής προκειμένου να παραλάβει τους επιβαίνοντες στις βάρκες οι οποίοι μάλιστα βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Όπως όμως καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες από ελληνικής πλευράς, οι Τούρκοι επιβαίνοντες στις ακταιωρούς, οπότε αυτές εμφανιζόταν δεν έκαναν το παραμικρό, ειρωνευόμενοι μάλιστα τους Έλληνες αξιωματικούς φωνάζοντας «Good luck» («Καλή τύχη»).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν γίνονται με λεωφορεία που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα. Ενώ σε εφαρμογή κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό διανέμονται μάσκες μιας χρήσεως τις οποίες αμέσως φοράνε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.