ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Σκοτώνονται για τον κορωνοϊό στις φυλακές του Ιράν – Τουλάχιστον 35 νεκροί από συγκρούσεις

Σκοτώνονται για τον κορωνοϊό στις φυλακές του Ιράν – Τουλάχιστον 35 νεκροί από συγκρούσεις

Βίαιες συμπλοκές υπήρξαν στις φυλακές του Ιράν, με τουλάχιστον 35 κρατούμενους να έχουν σκοτωθεί, ενώ περίπου 100 είναι και οι τραυματίες.

Τουλάχιστον 35 κρατούμενοι σε φυλακές του Ιράν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις αρχές, όταν εξεγέρθηκαν καθώς φοβούνταν πιθανή προσβολή τους από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία. Η διεθνής οργάνωση ανέφερε ότι χιλιάδες κρατούμενοι σε τουλάχιστον οκτώ ιρανικές φυλακές πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την Αμνηστία, δεσμοφύλακες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χρήση πραγματικών πυρών και σφαιρών, καθώς και δακρυγόνων, προκειμένου να καταστείλουν αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σκοτώνοντας 35 κρατούμενους και τραυματίζοντας άλλους 100.

«Είναι αποκρουστικό ότι αντί να ανταποκριθούν στα νόμιμα αιτήματα των κρατουμένων να προστατευθούν από την ασθένεια COVID-19, οι ιρανικές αρχές σκότωσαν και πάλι ανθρώπους για να καταπνίξουν τις ανησυχίες τους», δήλωσε η Νταϊάνα Ελταχάουι, αναπληρώτρια διευθύντρια της ΜΚΟ για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ανεξάρτητα ΜΜΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν ότι κρατούμενοι είχαν βρεθεί θετικοί στο διαγνωστικό τεστ για την ασθένεια COVID-19 και στη συνέχεια πολλοί πραγματοποίησαν απεργίες πείνας για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησής τους απέναντι στον κίνδυνο της εξάπλωσης της ασθένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 29 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής, Γκολαμχοσέιν Εσμαΐλι, δήλωσε ότι συνολικά 100.000 κρατούμενοι έλαβαν άδεια εξόδου για τις δύο εβδομάδες των διακοπών του νέου Ιρανικού Έτους (φέτος από τις 19 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου), προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές μπροστά στον κίνδυνο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Η άδεια αυτή παρατάθηκε έως τις 19 Απριλίου, είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.