ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ν. Δένδιας: Θέτει στους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Ν. Δένδιας: Θέτει στους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, αναμένεται να θέσει αύριο στο συμβούλιο των Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Το ζήτημα της κλιμακούμενης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος πρόκειται να θέσει αύριο, Τετάρτη, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, σημειώνεται ότι στις εργασίες του Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα συμμετάσχει από την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, θα υπάρξει συζήτηση και σχετικά με τη συνεχιζόμενη παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στην κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση στη Λιβύη, στις δυνατότητες συνδρομής της Ε.Ε. προς τη χώρα με στόχο τη σταθεροποίησή της, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της επιχείρησης EUNAVFOR MED Irini.

Αναμένεται να συζητηθούν, ακόμα, η πορεία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην Ουκρανία και η συναφής συνδρομή της Ε.Ε., καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την υπογραφή της Ειρηνευτικής Συμφωνίας Η.Π.Α.-Ταλιμπάν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων στο ζήτημα της βοήθειας της Ε.Ε. προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του νότιου Καυκάσου, χώρες-μέλη της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.