Γερές «φάπες» έπεσαν αυτή την εβδομάδα: Πυρκαγιές και Δόμνα Μιχαηλίδου. Κι έπεται συνέχεια...

ΗΠΑ: Αναζητούν τα «ίχνη» του κορωνοϊού – Έλεγχος για θανάτους μέχρι και τον Νοέμβριο του 2019

ΗΠΑ: Αναζητούν τα «ίχνη» του κορωνοϊού – Έλεγχος για θανάτους  μέχρι και τον Νοέμβριο του 2019

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Οι υγειονομικές αρχές στην κομητεία Κουκ της πολιτείας Ιλινόις, στην οποία ανήκει και το Σικάγο, θα ελέγξουν για ενδείξεις της covid-19 ανθρώπους που πέθαναν από καρδιακή ανακοπή ή πνευμονία έως και τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής κομητείας σήμερα.

Ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου, όμως το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Κουκ σκοπεύει να εξετάσει τα αρχεία των θανάτων που σημειώθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή για ενδείξεις covid-19, δήλωσε η Νατάλια Ντερεβιάνι.

«Το γραφείο του ιατροδικαστή θα εξετάσει τους θανάτους που προήλθαν από πνευμονία ή καρδιακή ανακοπή από τον Νοέμβριο του 2019» και μετά, πρόσθεσε.

«Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για θανάτους από covid-19 στην κομητεία Κουκ πριν από τα μέσα Μαρτίου, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε την πλήρη εικόνα του πότε ο ιός εισήλθε στην κοινότητά μας και τις πραγματικές του επιπτώσεις», εξήγησε η ίδια.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο νέος κορονοϊός κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ αρκετές εβδομάδες προτού εντοπιστεί επισήμως, με τις αρχές να τον μπερδεύουν με την εποχική γρίπη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της covid-19 στις ΗΠΑ εμφανίστηκε τον Ιανουάριο στην Καλιφόρνια και στις 6 Φεβρουαρίου μία 57χρονη γυναίκα πέθανε από την ασθένεια.

Μέχρι πρότινος πιστευόταν ότι ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ καταγράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου.

Έως χθες Τρίτη περίπου 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν προβληθεί από την covid-19 και περίπου 71.000 είχαν πεθάνει.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.