
Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Τροχαία τον μήνα Μάιο, βεβαίωσε πάνω από 560 παραβάσεις μόνο στην Αττική. Παράλληλα 13 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και ακόμη 12 δίνουν τη δική τους μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ειδικότερα τον Μάιο βεβαιώθηκαν 17.354 παραβάσεις εκ των οποίων οι 852 σε βαθμό πλημμελήματος στην Αττική και επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία ότι οι Έλληνες οδηγοί είναι απρόσεκτοι και δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής κατά το Μάιο του 2020, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 442 τροχαία ατυχήματα με 536 παθόντες και ειδικότερα καταγράφηκαν 13 θανατηφόρα τροχαία με 13 νεκρούς, 11 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 12 σοβαρά τραυματίες και 418 ατυχήματα με υλικές ζημιές στα οποία είχαμε 511 ελαφρά τραυματίες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως καταγράφει η Τροχαία, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.374 παραβάσεις εκ των οποίων:
Παράλληλα το Μάιο διαπιστώθηκε και κατακόρυφη άνοδος στις παραβάσεις που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Ειδικότερα τον Μάιο βεβαιώθηκαν συνολικά 6.900 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ, σε πεζόδρομους, κ.ά., ενώ από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 108.920 παραβάσεις!
Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν:
Από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 108.920 παραβάσεις εκ των οποίων οι:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.