ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Xρήση μάσκας στα καράβια: Στήριξη από την κυβέρνηση στον τουρισμό

Xρήση μάσκας στα καράβια: Στήριξη από την κυβέρνηση στον τουρισμό

Η κυβέρνησης θα στηρίξει τον κλάδο του τουρισμού επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας από το briefing την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Μόλις μια εβδομάδα πριν από το δεύτερο – και πιο σημαντικό – βήμα για το άνοιγμα της χώρας μας στον τουρισμό, η κυβέρνηση συνεχίζει τη προετοιμασία για τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών, τόνισε ο κ.Πέτσας.

«Φαινόμενα χαλάρωσης δεν επιτρέπεται να παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» συνέχισε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να εστιάζουμε την προσοχή μας μόνο σε ενδεχόμενα “εισαγόμενα κρούσματα” και να αδιαφορούμε για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ιδίως για τη σωστή χρήση μάσκας, σε χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός, όπως για παράδειγμα στο καράβι που μας πάει στο αγαπημένο μας νησί».

Έστειλε λοιπόν το μήνυμα: «Ας πούμε ναι στην τήρηση των μέτρων που μας συστήνουν οι ειδικοί. Ας πούμε όχι στον εφησυχασμό που μπορεί να τινάξει γρήγορα στον αέρα όσα με τόσο κόπο κερδίσαμε.Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε!»

Ο κ.Πέτσας εκτίμησε ότι: «Είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε αυτό, προτάσσοντας όχι μόνο τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, αλλά και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Τόνισε πως: «Η κυβέρνηση, μαζί με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τουρισμού, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να περιοριστούν οι απώλειες αφίξεων και εισπράξεων από το εξωτερικό. Και ταυτόχρονα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού πακέτου, σε κατάλυμα και εστίαση, με μειώσεις φόρων, όπως του ΦΠΑ και με παροχή ρευστότητας, με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει σε κίνηση. Έτσι ώστε να διατηρηθεί στη θέση του ο παραγωγικός ιστός του τουρισμού μας για να επωφεληθεί από μια δυναμική ανάκαμψη την επόμενη σεζόν».

Όσον αφορά στη δυστοκία της ΕΕ για το άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων την 1η Ιουλίου, ο κ.Πέτσας επισήμανε ότι η Αθήνα παρακολουθεί από πολύ κοντά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σε όλες τις χώρες που μας αφορούν και σημείωσε ότι υπάρχει υτυχώς μία σύγκλιση των επιδημιολογικών δεδομένων σε πολλές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε γειτονικές χώρες, ενώ υπάρχουν κάποιες που εμφανίζουν έξαρση και τρίτες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Σένγκεν. «Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, είμαστε σε συνεννόηση με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς το παρόν μένουμε στο βασικό μας σχεδιασμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.