Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Στα «χνάρια» του πατέρα τους οι γιοι του «Ελ Τσάπο» – Οργάνωσαν καταδρομική επίθεση με 10 νεκρούς

Στα «χνάρια» του πατέρα τους οι γιοι του «Ελ Τσάπο» – Οργάνωσαν καταδρομική επίθεση με 10 νεκρούς

Οι τρεις γιοι του «Ελ Τσάπο»,στα πρότυπα των επιδρομών του πατέρα τους, οργάνωσαν σε περιοχές αντιπάλων στο Μεξικό καταδρομική επίθεση, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 10 νεκρούς.

Στόχος τους ήταν εδάφη βαρόνου των ναρκωτικών, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη σειρά «Narcos: Mecixo» του Netflix.

Όλα άρχισαν το περασμένο Σάββατο, όταν οδηγοί ενημέρωσαν τη μεξικανική αστυνομία ότι στο δρόμο κοντά στην Καμπόρκα της πολιτείας Σονόρα υπήρχαν 10 πτώματα! Πολλά από αυτά είχαν τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, ενώ άλλα ήταν ημίγυμνα.

Όπως αποδείχτηκε, όλοι οι νεκροί ήταν μέλη της συμμορίας που ελέγχει την Καμπόρκα, αρχηγός της οποίας είναι ο Ραφαέλ Κάρο Κιντέρο. Πρόκειται για τον συνιδρυτή του πανίσχυρου καρτέλ της Γκουανταλαχάρα, η ζωή του οποίου περιγράφεται στην τηλεοπτική σειρά «Narcos: Mexico».

Όπως αποκαλύπτουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες νωρίτερα, άντρες της συμμορίας Λος Σαλαζάρ, της οποίας ηγούνται οι γιοι του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, Γιεσούς Αλφρέντο Γκουσμάν, Οβίντιο Γκουσμάν Λόπεζ και Ιβάν Αρτσιβάλντο, επιτέθηκαν στην πόλη Καμπόρκα, που απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τα αμερικανικά σύνορα.

Οι οπλισμένοι άντρες των «Λος Τσαπίτος», όπως αυτοαποκαλούνται τα τρία παιδιά του «Ελ Τσάπο», έβαλαν φωτιά σε σπίτια, αυτοκίνητα και σε ένα βενζινάδικο, ενώ διέπραξαν και πολλαπλές δολοφονίες.

Παράπλευρη απώλεια

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης είναι και ένας καθηγητής κολεγίου που δεν είχε καμία σχέση με τα καρτέλ ναρκωτικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Sol de Hermosillo», οι «Λος Σαλαζάρ» μπέρδεψαν τον καθηγητή Σέρτζιο Αρεντόντο Αριάγκα με κάποιο μέλος της συμμορίας του Κιντέρο. Τον ανάγκασαν να βγει από το σπίτι του και τον σκότωσαν, πυροβολώντας τον μπροστά στην οικογένειά του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.