Τελικά, ποιος είναι ο «κερατάς» των Βρυξελλών;

«Μικρό και φονικό»: Το αμερικανικό ναυτικό ξεκίνησε δοκιμές της StormBreaker – 125 κιλά στα 70 χιλιόμετρα (βίντεο)

«Μικρό και φονικό»: Το αμερικανικό ναυτικό ξεκίνησε δοκιμές της StormBreaker – 125 κιλά στα 70 χιλιόμετρα (βίντεο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Οι ΗΠΑ εξοπλίζονται συνεχώς και αυτή τη φορά δοκίμασαν με επιτυχία ένα υπερόπλο που βρίσκεται εδώ και καιρό στα σκαριά

Σύμφωνα με αναφορές, το αμερικανικό ναυτικό προχώρησε σε δοκιμή της βόμβας GBU-53 StormBreaker από μαχητικό αεροσκάφος FA-18E / F Super Hornet.

«USAF και USN βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τις δοκιμές του νέου όπλου», αναφέρει πηγή στο Janes, την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαμηνύει ότι ο πύραυλος «θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού».

To GBU-53/B StormBreaker, γνωστότερο ως Small Diameter Bomb II (SDB II), είναι ένα κατευθυνόμενο πυρομαχικό ανεμοπορίας, που καθοδηγείται προς τον στόχο συνδυάζοντας αισθητήρες IIR, ημι-ενεργού laser και χιλιοστομετρικού κύματος ραντάρ με το σύστημα GPS, για ακρίβεια υπό οποιεσδήποτε περιβαλλοντικές συνθήκες.

Επιπλέον, η GBU-53/B διαθέτει αμφίδρομο datalink που επιτρέπει τη λήψη ενημερώσεων σχετικά με τις συντεταγμένες του στόχου κατά την πτήση. Το βάρος του όπλου είναι 250lb και η μέγιστη εμβέλεια υπερβαίνει τα 70km.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.