Αυτό με τα γυαλιά να το προσέξει ο Σπύρος. Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι απλό κρυολόγημα...

Χ.Ακάρ: «Η Αίγυπτος να απέχει από δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πόλεμο»

Χ.Ακάρ: «Η Αίγυπτος να απέχει από δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πόλεμο»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία αναφέρονται σε πολιτική λύση στη Λιβύη, αλλά συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα και στρατιωτική υποστήριξη στον Χαφτάρ, σύμφωνα με την αραβική έκδοση της Αλ Τζαζίρα.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, για την εξεύρεση μόνιμης πολιτικής λύσης

«Το Αμπού Ντάμπι έχει προβεί σε βλαβερές ενέργειες στη Λιβύη και τη Συρία και θα το θεωρήσουμε υπεύθυνο στον κατάλληλο τόπο και χρόνο», δήλωσε υπό την μορφή απειλής, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην εκπομπή «Συνάντηση της Ημέρας», τονίζοντας ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις εχθρικές προς την Τουρκία με σκοπό να την βλάψουν.

Ο Ακάρ περιέγραψε τα Εμιράτα ως μια χώρα που εξυπηρετεί ξένα πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα.

Κάλεσε, επίσης, τις αναφερόμενες χώρες που υποστηρίζουν τον Χαφτάρ, να τον συμβουλέψουν να λύσει το πρόβλημα με τη Σύρτη και την αλ Τζούφρα και να επιβάλλουν πλήρη ανακωχή.

«Εάν αυτές οι χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Γαλλία) συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον Χαφτάρ και δεν τον σταματήσουν, μπορώ να πω ότι ο δρόμος προς την ειρήνη για τη Λιβύη θα είναι μακρύς. Μερικές φορές ακούμε δηλώσεις από την Αίγυπτο και μερικές από αυτές είναι προκλητικές», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η Αίγυπτος θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνη στις ανακοινώσεις που εκδίδει, και τη συμβουλεύω να μείνει μακριά από τις δηλώσεις που δεν εξυπηρετούν την ειρήνη στη Λιβύη και οδηγούν, μάλλον σε πόλεμο και ανάφλεξη σε αυτήν».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.