ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νίγηρας: Νεκροί 6 Γάλλοι τουρίστες και οι συνοδοί τους μετά από ένοπλη επίθεση

Νίγηρας: Νεκροί 6 Γάλλοι τουρίστες και οι συνοδοί τους μετά από ένοπλη επίθεση

Ένοπλοι με μηχανές επιτέθηκαν σε 6 τουρίστες και στους συνοδούς τους και τους σκότωσαν, στην περιοχή του Νίγηρα, όπως ενημέρωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Τιλαμπέρι Τιντζάνι Ιμπραχίμ Κατιέλα.

Η ομάδα δέχθηκε επίθεση σε ένα καταφύγιο καμηλοπαρδάλεων στην περιοχή Κουρέ, είπε στο Ρόιτερς ο κυβερνήτης της επαρχίας Τιλαμπέρι Τιντζάνι Ιμπραχίμ Κατιέλα.

«Τους έκλεισαν τον δρόμο και τους σκότωσαν», εξήγησε, επιβεβαιώνοντας πως έξι Γάλλοι πολίτες και δύο υπήκοοι Νίγηρα έχασαν τη ζωή τους. Η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τον ξεναγό και τον οδηγό των Γάλλων τουριστών.

Το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε ότι Γάλλοι υπήκοοι σκοτώθηκαν στο Νίγηρα. Ανέφερε, επιπλέον, πως ο Μακρόν είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο του Νίγηρα Μαχαμαντού Ισουφού, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η γαλλική κυβέρνηση προειδοποιεί τους Γάλλους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια σε μεγάλα τμήματα του Νίγηρα, όπου εξτρεμιστικές οργανώσεις δρουν, όπως η Μπόκο Χαράμ και ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Καταφύγιο Καμηλοπαρδάλεων του Κουρέ, σε απόσταση 65 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Νιαμέι, αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στον Νίγηρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.