
Ένας 43χρονος άνδρας μαχαίρωσε στο πρόσωπο έναν φύλακα σε μπαρ στη Βρέστη της δυτικής Γαλλίας, όταν του απαγόρευσε να μπει μέσα χωρίς μάσκα.
Το βράδυ της Παρασκευής, γύρω στα μεσάνυχτα, ο πελάτης επέστρεψε μισή ώρα αργότερα αφού τον έδιωξε, κρατώντας ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στον φύλακα χτυπώντας τον δύο φορές στο μάτι. Άλλοι πελάτες του μπαρ έσπευσαν να βοηθήσουν τον αιμόφυρτο τραυματία.
Ο τραυματίας χειρουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Ο δράστης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και στο παρελθόν έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, τέθηκε υπό κράτηση. Η αστυνομία της Βρέστης σημείωσε ότι «ήταν ήδη γνωστός» στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί άνθρωποι έχουν δεχτεί επίθεση απλώς και μόνο επειδή ζήτησαν από άλλους να φορέσουν μάσκα, σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική η χρήση της.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.