
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές, μαθητές, σύλλογοι γονέων και εργατικά σωμάτια ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που αφορά τα ΑΕΙ.
Οι διαδηλωτές θα κινηθούν στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και μέσω της Ίωνος Δραγούμη θα καταλήξουν στο ΥΜΑΘ. Το νομοσχέδιο, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως την ίδρυση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και το όριο φοίτησης.
Επιπλέον διεκδικούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και η αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.
«Το νομοσχέδιο σας είναι μια απάτη όχι άλλα βάρη στων φοιτητών την πλάτη» αναφέρουν οι φοιτητές. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία προς αποφυγή τυχόν κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Νωρίτερα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.