Μπανγκλαντές: Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας

Μπανγκλαντές: Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας

Τρεις τραυματίες σε αγροτική περιοχή του Μπανγκλαντές σε βίαια επεισόδια στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με έναν γιατρό και την αστυνομία.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη Σαλτά, στην περιφέρεια Φαρίντπουρ, όπου σύμφωνα με την αστυνομία κυκλοφόρησαν φήμες ότι άνδρας τραυματίστηκε σε αγορά κατά τη διάρκεια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων.

Χιλιάδες εξοργισμένοι χωρικοί κατέβηκαν στους δρόμους. Ορισμένοι πέταξαν τούβλα και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικού τμήματος, προχώρησαν σε βανδαλισμούς δημόσιων κτιρίων, έβαλαν φωτιά στο σπίτι αστυνομικού και πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα που ανήκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, κατά τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Άνδρες της αστυνομίας «άνοιξε πυρ για να αμυνθούν όταν έγινε η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα», εξήγησε εκπρόσωπος των δυνάμεων επιβολής της τάξης στην περιοχή Φαρίντπουρ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Άλλος ένας αστυνομικός, ο επιθεωρητής Νουρ-α-Αλάμ Φακίρ, επιβεβαίωσε την εκδοχή αυτή.

Η αστυνομία δεν έδωσε κάποιον απολογισμό. Όμως, σύμφωνα με τον Άμπντουλ Ματίν, γιατρό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Φαρίντπουρ, τρεις άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού υπέστησαν τραύματα από σφαίρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Μπανγκλαντές επιβάλλονται από χθες Δευτέρα και για επτά ημέρες περιοριστικά μέτρα για να ανασχεθεί η ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να απαγορεύονται και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα να κλείνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.