
Δύο εμπρησμοί στη λεωφόρο Αμαλίας και στη λεωφόρο Συγγρού, λίγα λεπτά μετά τη φονική πυρκαγιά στο υποκατάστημα της Marfin επί της Σταδίου και στο παρακείμενο βιβλιοπωλείο «Ιανός», τη μοιραία 5η Μαΐου 2010, «οδηγούν» στη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.
Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον έχει συγκεντρώσει κρίσιμο οπτικό υλικό και μαρτυρίες για τις κινήσεις των τεσσάρων τουλάχιστον δραστών του εμπρησμού της Marfin σε δύο επιθέσεις που ακολούθησαν: σε κτίρια του υπουργείου Οικονομικών (Αμαλίας) και της Νομαρχίας Αθηνών (Συγγρού), όπου από τύχη δεν υπήρξαν νέα θύματα. Όπως σημειώνουν στελέχη της Κατεχάκη, οι κινήσεις των δραστών αποτέλεσαν μια πορεία «φωτιάς και θανάτου» που τώρα προσδιορίζεται,
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής θα ενεργοποιήσει τα επόμενα 24ωρα την έρευνα – ύστερα από την εισαγγελική παραγγελία – που μπορεί να οδηγήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin. Αστυνομικές πηγές θεωρούσαν πιθανό τα όποια αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας να ανακοινωθούν ανήμερα τη θλιβερή επέτειο, στις 5 Μαΐου.
Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ήδη συγκεντρώσει σαφέστερα στοιχεία και για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε από αντιεξουσιαστές (έχουν ήδη «ταυτοποιηθεί» τρία – τέσσερα άτομα) στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», απέναντι από τη Marfin, την ίδια χρονική στιγμή που παραδιδόταν τις φλόγες η τράπεζα. Όμως, φαίνεται ότι η εν λόγω έρευνα για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου – όπου δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θάνατοι – θα εξελιχθεί παράλληλα με εκείνη της Marfin και οι κινήσεις για τις δύο επιθέσεις θα είναι συνολικές.
Παράλληλα, από τα νέα στοιχεία προκύπτει ότι η επανεξέταση της υπόθεσης Marfin βασίσθηκε σε μαρτυρία και πληροφορίες από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που αποστασιοποιήθηκαν καθώς και από αυτόπτες μάρτυρες που είχαν καταγράψει οπτικό υλικό.
Επιπλέον στοιχεία αντλήθηκαν και από ψηφιακό αρχείο που είχε παραδοθεί σε υψηλό βαθμό στέλεχος της Κατεχάκη δύο χρόνια μετά το συμβάν, το 2012, από υπηρεσιακούς παράγοντες και το οποίο κατά πληροφορίες περιέχει εκμεταλλεύσιμο υλικό.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.