Π.Φιλιππίδης: Οι δύο μάρτυρες που «καίνε» τον γνωστό ηθοποιό – Οι τρεις καταγγελίες

Π.Φιλιππίδης: Οι δύο μάρτυρες που «καίνε» τον γνωστό ηθοποιό – Οι τρεις καταγγελίες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, έκλεισε νέο ραντεβού με τον εισαγγελέα, καθώς έλαβε 15νθήμερη προθεσμία προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο γνωστός ηθοποιός, όπως και δικαιούται σε αυτό το δικονομικό στάδιο, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου.

Ο πρωταγωνιστής έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μία πράξη βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, μία το 2010 και μία το 2014.

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει δύο μάρτυρες που με τα λεγόμενά τους «καίνε» τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πρόκειται για φίλη της μια καταγγέλλουσας -που δέχθηκε απόπειρα βιασμού το 2010- η οποία κατέθεσε ότι είδε το θύμα λίγη ώρα μετά την επίθεση και είχε σημάδια στο πρόσωπο και το λαιμό της.

Η δεύτερη μάρτυρας είναι φίλη της γυναίκας που κατήγγειλε απόπειρα βιασμού το 2014 και ανέφερε ότι λίγο καιρό μετά την επίθεση το θύμα της εκμυστηρεύτηκε τα όσα έζησε.

Οι τρεις καταγγελίες

Οι τρεις παθούσες έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα για τις επιθέσεις που δέθηκαν από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η πρώτη και πιο σοβαρή καταγγελία αφορά την πράξη του βιασμού του 2008.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο, με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

Οι δύο άλλες καταγγελίες αφορούν απόπειρες βιασμού, μία το 2010 στο θέατρο όπου εργαζόταν και μία το 2014, στο αυτοκίνητο του.

«Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”. Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση. Κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας: «Άντε από δω που θες να σου δώσω και ρόλο».

Και στο επόμενο ραντεβού του με τις εισαγγελικές αρχές, αφενός ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει δικαίωμα να ζητήσει κι άλλη προθεσμία, κι, αφετέρου, δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στα δικαστήρια καθώς έχει δικαίωμα να καταθέσει υπόμνημα εξηγήσεων δια του δικηγόρου του.

Ενώπιον του εισαγγελέα κι άλλος γνωστός ηθοποιός για βιασμό

Το metoo των καλλιτεχνών ενώπιον του εισαγγελέα όμως δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί κι άλλος γνωστός ηθοποιός ο οποίος καταγγέλλεται για βιασμό το 2020.

Επιπλέον, σήμερα Πρόεδρος του πειθαρχικού ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας έφερε κι άλλες καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.