ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απίθανο λάθος στην Τουρκία – Έθαψαν και θρήνησαν λάθος άνθρωπο

Απίθανο λάθος στην Τουρκία – Έθαψαν και θρήνησαν λάθος άνθρωπο

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στην Τουρκία, όπου μία οικογένεια έθαψε λάθος άνδρα, ενώ ο δικός τους άνθρωπος ήταν ζωντανός.

Η οικογένεια του 96χρονου Recep Çelik, αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου, κατηγόρησαν μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις, αλλά και ένα λάθος υπαλλήλου για το μπέρδεμα που προκλήθηκε, με αποτέλεσμα να θάψει τον (άγνωστο σε αυτή) 69χρονο Recep Yılmaz που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό.

Η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται όταν ο Yılmaz μεταφέρθηκε με κορωνοϊό στο ίδιο νοσοκομείο με τον Çelik, πριν από λίγες ημέρες.

Το προσωπικό του νοσοκομείου κατέγραψε, από λάθος, τον Yılmaz ως Recep Çelik, ο οποίος νοσηλευόταν ήδη με καρκίνο.

Όταν ο 69χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές της COVID-19 την ημέρα που μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, ειδοποιήθηκε για τα τραγικά μαντάτα η οικογένεια του Çelik.

Η οικογένεια παρέλαβε τη σορό του και την έθαψε, θρηνώντας για τον «χαμό» του. Μέχρι που την επόμενη μέρα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθεί για το μακάβριο λάθος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Hilmi Çelik ανέφερε ότι ο πατέρας του διέμενε σε γηροκομείο, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του.

«Έπρεπε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά δεν υπήρχε άδειο κρεβάτι. Όταν βρέθηκε μία κενή κλίνη σε άλλο νοσοκομείο, ο ασθενής με το όνομα Recep Yılmaz μεταφέρθηκε εκεί και έκαναν την εισαγωγή στο όνομα του πατέρα μου. Δεν ήμασταν στο νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή και πιστεύαμε ότι ο πατέρας μας μεταφέρθηκε τελικά σε άλλο νοσοκομείο», εκμυστηρεύτηκε.

Η οικογένεια του 96χρονου υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν στο πιστοποιητικό παρατήρησε ότι ως αιτία θανάτου τον κορονοϊό.

«Είπαμε στο προσωπικό ότι ο πατέρας μας είχε κάνει τεστ και ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια, μας πήγαν στο νεκροτομείο για να επιβεβαιώσουμε αν το πτώμα ήταν του πατέρα μας, ωστόσο δεν μας επιτρεπόταν να πλησιάσουμε λόγω του κορωνοϊού. Έμοιαζε σαν να ήταν ο πατέρας μας, όσο μπορούσαμε να δούμε. Είχε σημάδι από χειρουργική επέμβαση στο ίδιο σημείο με τον πατέρα μας και το ίδιο “βαθούλωμα” στο πλάι του σώματός του. Δεν μπορούσαμε να δούμε το πρόσωπό του καθαρά, αλλά παραλάβαμε τη σορό έτσι κι αλλιώς. Δεν ήμασταν παρόντες στην ταφή εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό», πρόσθεσε.

Η οικογένεια σοκαρίστηκε όταν κάποιος από το νοσοκομείο τούς τηλεφώνησε για να τους ρωτήσει αν είχε κάποια σχέση με έναν ασθενή που ονομαζόταν Recep Çelik και κάπως έτσι άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της υπόθεσης…

Αντίκρισαν τον άνθρωπό τους στο κρεβάτι του νοσοκομείου ολοζώντανο, ωστόσο τη χαρά τους γρήγορα διαδέχθηκαν εύλογα ερωτήματα.

«Ήμασταν σοκαρισμένοι. Χαρήκαμε, αλλά αναρωτηθήκαμε ποιον κηδέψαμε», εξομολογήθηκε ο Hilmi.

Αργότερα επικοινώνησαν με την οικογένεια του Recep Yılmaz, η οποία έψαχνε τον «αγνοούμενο» συγγενή της.

Αναμένεται πλέον η εκταφή της σορού του 69χρονου και η παράδοσή της στην πραγματική του οικογένεια του.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου, καθηγητής Muammer Karaayvaz, διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε κάποιο ιατρικό σφάλμα, ενώ τα έγγραφα των δύο ασθενών είχαν απλά μπερδευτεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εξάλλου, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Και οι δύο είχαν τα ίδια σημάδια χειρουργικής επέμβασης και μια τεράστια κρεατοελιά στο κεφάλι τους», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.