ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Απειλές ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας: «Εμποδίζετε την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα – Απελευθερώστε τα ουκρανικά λιμάνια»

Απειλές ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας: «Εμποδίζετε την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα – Απελευθερώστε τα ουκρανικά λιμάνια»

Νέο επεισόδιο στην συνεχή ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας που έχει ως επίκεντρό της την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα, την ώρα που ρωσικά μαχητικά προχώρησαν σε νέα αναχαίτιση αμερικανικού αεροσκάφους.

Όπως αναφέρεται το ΝΑΤΟ δείχνει ανήσυχο τις ρωσικές κινήσεις στη Μαύρη Θάλασσα αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών και του πορθμού στο Κέρτς για τη διεθνή ναυσιπλοΐα λέγοντας πως εμποδίζεται έτσι η πρόσβαση των ξένων δυνάμεων στην Αζοφική /θάλασσα.

«Καλούμε τη Ρωσία να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια και στη Θάλασσα του Αζόφ διασφαλίζοντας έτσι την διεθνή ναυσιπλοΐα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα νέο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, όταν ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 αναχαίτισε αναγνωριστικό αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ρωσίας, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αμερικανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο αλλά προσέγγιζε επικίνδυνα τον ρωσικό εναέριο χώρο.

«Μαχητικό MiG-31 απογειώθηκε από αεροδρόμιο στην Καμτσάτκα για να το αναγνωρίσει και να το συνοδεύσει. Το πλήρωμα ταυτοποίησε τον αεροπορικό στόχο ως αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης RC-135 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας» σημείωσε η Μόσχα.

Το «ψυχροπολεμικό» κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ εντάθηκε τις προηγούμενες ώρες, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Την Πέμπτη ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που επιτρέπει την επιβολή σειράς οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας και την απέλαση δέκα Ρώσων διπλωματών.

Σημειώνεται ότι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε απάντηση των κυβερνοεπιθέσεων και της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2020, ενεργειών που αποδίδονται από την Ουάσιγκτον, ευθέως, στη Μόσχα.

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας ήταν να καλέσει τον Αμερικανό πρέσβης στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία του διευθυντή του FBI Christopher A. Wray

https://twitter.com/SputnikInt/status/1383108074886561792

Στη συνέχεια η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση δέκα Αμερικανών διπλωματών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος από την άλλη πλευρά αισθάνεται πως δεν βρίσκει ανταπόκριση από την Ρωσία: «Κάλεσα τον Πούτιν να δώσει τέλος στον πόλεμο, αλλά δεν μου απάντησε», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.