Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής νιτρογλυκερίνης στη Χιλή (βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής νιτρογλυκερίνης στη Χιλή (βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) την Καλάμα, πόλη της βόρειας Χιλής, που αξιωματούχοι στην περιοχή σημείωσαν ότι οφειλόταν σε έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής νιτρογλυκερίνης, εκρηκτικού με ευρεία χρήση στον τομέα των μεταλλείων.

Η έκρηξη ταρακούνησε κτίρια και ενεργοποίησε συναγερμούς αυτοκινήτων σε απόσταση ακόμη και 25 χιλιομέτρων από την εγκατάσταση. Μια στήλη πυκνού καπνού υψωνόταν στον ουρανό από το εργοστάσιο.

Στην εγκατάσταση έσπευσε δύναμη του πυροσβεστικού σώματος. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Ο Ντανιέλ Αγούστο Πέρες, ο δήμαρχος στην Καλάμα, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από μεγάλα μεταλλεία της κρατικής επιχείρησης Codelco, τόνισε πως ακόμη οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες στο εργοστάσιο της βιομηχανίας ENAEX, στα όρια του νότιου τμήματος της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η έκρηξη έγινε αισθητή πρακτικά σε όλη την Καλάμα», είπε ο κ. Αγούστο στο CNN της Χιλής. Οφειλόταν σε «ανεξέλεγκτη πυροδότηση νιτρογλυκερίνης» σε μια από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, πρόσθεσε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.