ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραδοχή από την ΕΛ.ΑΣ: «Δεν μπορούμε να φυλάμε όλες τις πλατείες – Δεν επεμβαίνουμε για να μην έχουμε νέα Νέα Σμύρνη»

Παραδοχή από την ΕΛ.ΑΣ: «Δεν μπορούμε να φυλάμε όλες τις πλατείες – Δεν επεμβαίνουμε για να μην έχουμε νέα Νέα Σμύρνη»

Η νεολαία αντιδράει στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τις τελευταίες ημέρες διοργανώνει συνεχώς πάρτι στις πλατείες, με αποκορύφωμα αυτά που έγιναν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη με πλήθος κόσμου, dj, άφθονο ποτό.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και έξω από αρκετά μπαρ διαφόρων περιοχών, όπου καταστήματα σερβίρουν ποτά σε πλαστικά ποτήρια. Οι εικόνες, μάλιστα, αυτές από τις εξόδους κατακλύζουν το Διαδίκτυο και οι νέοι έχουν βρει νέους τρόπους να ξεσκάσουν, απολαμβάνοντας ένα ποτό στο χέρι, παρέα με τους φίλους τους.

Η ΕΛ.ΑΣ πάντως αναμένεται να εφαρμόσει σχέδιο προκειμένου… να εντοπίσει τους διοργανωτές των πάρτι, καθώς δεν θέλει να επαναληφθούν αυτές οι εικόνες, ενώ ήδη έχει ταυτοποιήσει τον επαγγελματία dj.

Η ΕΛ.ΑΣ., πάντως, δεν θα επέμβει για να διαλύσει τα πάρτι, καθώς από τη μία υπάρχουν πολλές πλατείες σε όλη τη χώρα ενώ από την άλλη, υπάρχει ο φόβος των επεισοδίων.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Open TV, απάντησε στο γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία στις πλατείες και γιατί η ΕΛ.ΑΣ. προκρίνει το δόγμα της ήπιας διαχείρισης των συναθροίσεων. «Υπάρχουν παρά πολλές πλατείες. Είναι ανέφικτο να φυλάξουμε όλες τις πλατείες της χώρας. Και δεν έχουμε μόνο στην Αθήνα τέτοια φαινόμενα έχουμε και στο Βόλο, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει απαγόρευση, αλλά υπάρχει και πολυποικιλότητα. Φοβάμαι μήπως έχουμε κάτι χειρότερο από τη Νέα Σμύρνη. Όταν έχουμε νεαρούς, ζευγάρια. παιδιά. Περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσαμε, παρά θα λύσουμε. Μιλάμε για χιλιάδες πολίτες, που δεν είναι μία μάζα. Είναι και μπαχαλάκηδες, και καρότσια μαζί. Πρέπει να φύγει από εμάς που είναι θεσμικοί και να πάρουν αποφάσεις», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.