Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών προκειμένου να εντοπιστεί η μητέρα του βρέφους το οποίο να υπενθυμιστεί πως βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε οικόπεδο στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Το μωρό, που ήταν νεογέννητο, εντοπίστηκε από μία κάτοικο της περιοχής, η οποία το άκουσε να κλαίει και έμεινε έκθαμβη όταν το βρήκε.

Το παιδάκι είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο του και όπως είπε η γυναίκα που το βρήκε είχε «χώματα και αίματα στο κεφάλι του».

Από θαύμα σώθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο στο οποίο βρέθηκε το μωρό είναι επικίνδυνο και κρίνεται ως θαύμα το ότι δεν τραυματίστηκε ή έχασε τη ζωή του.

Αναλυτικά, στον οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ψάρι του Ασπρόπυργου υπάρχουν σπασμένα γυαλιά και σκουπίδια, ενώ όταν βρέθηκε έκανε πολύ κρύο και το μωρό ήταν γυμνό.

Κρίνεται πως το μωρό είχε μείνει στο σημείο από δύο έως και τέσσερις ώρες, γεγονός ενδεικτικό του κινδύνου που διέτρεχε.

Πλέον νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και οι γιατροί διαπίστωσαν είναι καλά στην υγεία του, παρά τις κακουχίες που αντιμετώπισε.

Πώς κινείται η έρευνα

Την έρευνα για την υπόθεση έχουν αναλάβει αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, οι οποίοι «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή σε μία προσπάθεια να βρουν πληροφορίες για την ταυτότητα της μητέρας του μωρού.

Έχει γίνει έρευνα σε κοντινούς καταυλισμούς Ρομά, αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε περίπτωση κάποιας εγκύου που ταιριάζει στην υπόθεση.

Παράλληλα, έρευνα γίνεται στα Θριάσιο και το Αττικό, νοσοκομεία που είναι σε κοντινή απόσταση, ώστε να φανεί εάν υπήρξε περίπτωση γυναίκας που πήγε εκεί μετά τη γέννα της.

Χθες, σήμανε συναγερμός για μία γυναίκα που πήγε στο Θριάσιο, ωστόσο φάνηκε πως τελικώς δεν επρόκειτο για την ύποπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιθανό κρίνεται το σενάριο η γυναίκα να είχε συνεργό, που τη βοήθησε να εγκαταλείψει το παιδί.