ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι ΗΠΑ ζητούν έγκριση από το Πεντάγωνο για την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου κοντά στο Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ ζητούν έγκριση από το Πεντάγωνο για την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου κοντά στο Αφγανιστάν

Oι ΗΠΑ ζητούν την έγκριση του Πενταγώνου για την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου κοντά στο Αφγανιστάν για να βοηθήσει επιχειρησιακά στην προστασία των Αμερικανών στρατιωτών κατά την αποχώρησή τους από τη χώρα μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τους 2.500 στρατιώτες τους που έχουν παραμείνει στο Αφγανιστάν από την 11η Σεπτεμβρίου 2021, την 20η επέτειο από τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα, που προκάλεσαν τον πιο μακρόχρονο πόλεμο των ΗΠΑ.

Είναι συνηθισμένο για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιούν αεροπλανοφόρα για την προστασία των στρατιωτικών δυνάμεών τους στη διάρκεια ευαίσθητων επιχειρήσεων, όπως η αποχώρηση στρατιωτών από περιοχές επιχειρησιακής ευθύνης.

Το αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower βρίσκεται κατά την παρούσα περίοδο στη Μέση Ανατολή.

Την προηγούμενη χρονιά, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα αεροπλανοφόρο στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας, στη διάρκεια της μείωσης της στρατιωτικής τους παρουσίας στην αναφερόμενη χώρα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε ανώνυμα, δήλωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δεν έχει ακόμη εγκρίνει το αίτημα, αλλά αναμένεται να λάβει σχετική απόφαση, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο στρατηγός των Αμερικανών Πεζοναυτών Κένεθ Μακένζι, που ηγείται της αναφερόμενης στρατιωτικής διοίκησης, δήλωσε προς τα μέλη του Κογκρέσου νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα προστατεύσουν τους στρατιώτες στη διάρκεια της αποχώρησής τους.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει ότι ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν θα αυξηθεί προσωρινά, ώστε να βοηθήσει στην αποχώρηση, καθώς αυτό είναι συνηθισμένο για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.