Ένοχοι οι 3 ανήλικοι για την δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα – Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών

Ένοχοι οι 3 ανήλικοι για την δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα – Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών

Αυλαία έπεσε για την συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα, από την κόρη της και τους φίλους της.

Οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι δικάστηκαν κεκλεισμένων των θυρών, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών, ο καθένας.

Η 15χρονη κόρη του θύματος, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ήταν εκείνη που σχεδίασε την αποτρόπαια δολοφονία την οποία εκτέλεσαν μέσα στο σπίτι της οικογένειας, οι δύο φίλοι της ηλικίας 16 και 17 ετών μαχαιρώνοντας την άτυχη γυναίκα με περισσότερες από 70 φορές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων κάνοντας λόγο για έναν από τα συγκλονιστικότερα εγκλήματα το οποίο εκτελέστηκε με τρομακτική σκληρότητα.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους τρεις εφήβους, σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, είναι η «μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο».

Μάλιστα, ο συνήγορος σε δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ανήλικοι ακόμη και σήμερα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί

«Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.