ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιερουσαλήμ: Ραβίνος αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι είναι μυστικός χριστιανός ιεραπόστολος

Ιερουσαλήμ: Ραβίνος αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι είναι μυστικός χριστιανός ιεραπόστολος

Αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα φέρεται να είναι ένας ραβίνος στην Ιερουσαλήμ, που κατηγορείται ότι στην πραγματικότητα είναι χριστιανός ιεραπόστολος από το Νιου Τζέρσεϊ.

Ο οργανισμός Beyneynu, που καταγράφει την κίνηση των ιεραποστολών στο Ισραήλ ανέφερε πως ο άνδρας ντυνόταν με τις ενδυμασίες των υπερορθόδοξων και πάντρευε ζευγάρια Εβραίων για να καλύψει την «πικρή αλήθεια» ότι προσπαθούσε μυστικά να προσηλυτίσει. Σύμφωνα με στέλεχος του Beyneynu η οικογένεια ήταν υπό παρακολούθηση τα τελευταία επτά χρόνια.

Παράλληλα αποκάλυψε πως το 2014 ο άνδρας είχε έρθει αντιμέτωπος με τον οργανισμό, αλλά «εξαφανίστηκε» πριν εμφανιστή ξανά με τη γυναίκα και τα παιδιά του σε άλλη γειτονιά. Εκεί, αναφέρει η Shannon Nussan εκ μέρους του οργανισμού, αφομοιώθηκε από την υπερορθόδοξη κοινότητα «κοινότητα και ξεκίνησε μια νέα ζωή, αλλά προφανώς γεμάτη ψέμα».

Σύμφωνα με την ίδια η σύζυγος του άνδρα προώθησε τον ιουδαϊσμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά «ενσωμάτωσε στοιχεία από τον χριστιανισμό». Πέθανε πέρυσι και θάφτηκε στην Ιερουσαλήμ. Πραγματοποιήθηκε εβραϊκή κηδεία.

Ο Guardian μεταδίδει πως πολλοί στο Ισραήλ αντιμετωπίζουν τον προσηλυτισμό ως μία απειλή για τον σχετικά μικρό πληθυσμό Εβραίων παγκοσμίως όπως επίσης και για το δημογραφικό καθεστώς της χώρας. Παρότι η νομοθεσία δεν απαγορεύει τον προσηλυτισμό απαγορεύεται η κατήχηση σε άτομα κάτω των 18 ετών χωρίς τη συναίνεση των γονιών τους. Η προσφορά δώρων με αντάλλαγμα την θρησκευτική πίστη.

Το τοπικό Channel 13 αναφέρει ότι ο άνδρας αρνείται τις κατηγορίες. «Είναι ψέμα. Γεννήθηκα Εβραίος», αναφέρει προσθέτοντας πως εργάστηκε ως ιεραπόστολος πριν από επτά ή οκτώ χρόνια αλλά έκτοτε «μετανόησε».

Το Behadrei Haredim, μία υπερορθόδοξη ιστοσελίδα που μετέδωσε πρώτη την είδηση ανέφερε πως το θέμα προέκυψε όταν η κόρη του άνδρα, 13 ετών, ανέφερε σε συμμαθητή της πως ο Ιησούς «αποδέχεται τους πάντες, ακόμα και αν κάνουν λάθος». Παράλληλα αναφέρει πως η γειτονιά βρίσκεται σε μεγάλο σοκ.

Ακόμη υποστηρίζει πως η οικογένεια μετανάστευσε στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα. Προσποιήθηκαν ότι ήταν απόγονοι επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο, όλοι οι Εβραίοι, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκαν, μπορούν να γίνουν πολίτες της χώρας. «Από τις πληροφορίες μας, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη ή απόδειξη ότι η οικογένεια έχει εβραϊκές ρίζες.»

Αρκετές ευαγγελικές οργανώσεις είναι ενεργές στο Ισραήλ και υποστηρίζουν πως είναι κατά του προσηλυτισμού παρότι μερικές το κάνουν «αθόρυβα». Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δεχθεί κριτική για τη στενή σχέση με ευαγγελικές οργανώσεις των ΗΠΑ. Μερικές οργανώσεις στηρίζουν το Ισραήλ τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά καθώς πιστεύουν πως η εβραϊκή παρουσία στους Αγίους Τόπους θα βοηθήσει στην υλοποίηση αποκαλυπτικής βιβλικής προφητείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.