ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φρίκη στο Ελ Σαλβαδόρ – Εντόπισαν περισσότερα από 40 πτώματα σε σπίτι αστυνομικού

Φρίκη στο Ελ Σαλβαδόρ – Εντόπισαν περισσότερα από 40 πτώματα σε σπίτι αστυνομικού

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ελ Σαλβαδόρ η ανακάλυψη μυστικού νεκροταφείου στο σπίτι ενός πρώην αστυνομικού.

Στο μυστικό νεκροταφείο, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Ελ Σαλβαδόρ, βρέθηκαν έως και 40 πτώματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους γυναίκες, κατά τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας!

Η διαδικασία της εκταφής ενδέχεται να διαρκέσει περίπου έναν μήνα. Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ, διευκρίνισαν ότι έχουν ανακτηθεί μέχρι τώρα τα λείψανα 24 ανθρώπων στο σπίτι, στον δήμο Τσαλτσουάπα, 78 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ.

Τουλάχιστον 10 πρόσωπα είναι αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αστυνομικού Ούγο Ερνέστο Οσόριο Τσάβες, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε το μυστικό νεκροταφείο.

Ούτε ο Οσόριο, ούτε ο συνήγορος υπεράσπισής του ήταν διαθέσιμοι για σχόλια σχετικά με την υπόθεση.

Δεκάδες άνθρωποι, που πιστεύουν ότι ανάμεσα στα θύματα μπορεί να είναι συγγενικά τους πρόσωπα, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σπίτι, το οποίο φρουρείται από την αστυνομία.

Η υπόθεση επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής το ζήτημα των γυναικοκτονιών στο κεντροαμερικανικό κράτος αυτό 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου οι αρχές κατέγραψαν 70 γυναικοκτονίες πέρυσι και 111 το 2019, σύμφωνα με δεδομένα της αστυνομίας του Ελ Σαλβαδόρ.

Η έμφυλη βία στη Λατινική Αμερική επιδεινώθηκε ραγδαία στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, επισημαίνουν οργανώσεις αρωγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.