ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βέλγιο: Καταζητείτε φυγάς στρατιώτης οπλισμένος με εξαιρετικά επικίνδυνα όπλα

Βέλγιο: Καταζητείτε φυγάς στρατιώτης οπλισμένος με εξαιρετικά επικίνδυνα όπλα

Ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει στο Βέλγιο, από τις Αρχές, με στόχο τον εντοπισμό ενός πάνοπλου φυγά στρατιώτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες.

Ένας καλά εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής από τον βελγικό στρατό, ο Γιούργκεν Κόνινγκς αναζητείται από τις Αρχές του Βελγίου αλλά και των γειτονικών χωρών καθώς εξαφανίστηκε τη Δευτέρα πάνοπλος.

Πίσω του έχει αφήσει απειλητικά σημειώματα για τις ζωές ανώτερων αξιωματούχων μεταξύ αυτών τον υπουργό Άμυνας και τον επικεφαλής ιολόγο της χώρας που εμπλέκεται στα μέτρα lockdown για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Ο Κόνινγκς φέρεται να είναι γνωστός ακροδεξιός και πλέον «ύποπτος για τρομοκρατία» σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ. Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα τον ερευνά για «απόπειρα δολοφονίας και παράνομης κατοχής όπλων σε τρομοκρατικό πλαίσιο» ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός VRT. Οι αρχές πιστεύουν επίσης ότι ο ύποπτος είναι αρκετά καλά προετοιμασμένος για κάθε περίπτωση αφού έχει και εμπειρία από πεδία μαχών.

Ελικόπτερα, θωρακισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά αναπτύχθηκαν για το κυνήγι, ενώ εκατοντάδες σαρώνουν το Βέλγιο. Δυνάμεις από τη Γερμανία και την Ολλανδία έχουν επίσης κινητοποιηθεί, καθώς η περιοχή όπου πιστεύεται ότι κρύβεται ο Κόνινγκ βρίσκεται κοντά στα σύνορα.

Μάλιστα ορισμένα τζαμιά στην επαρχία του Λιμβούργου έκλεισαν καθώς λόγω των εξτρεμιστικών ακροδεξιών του απόψεων ενδέχεται να αποτελέσουν στόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας στρατιώτης είχε αφήσει απειλητικά σημειώματα στον υπουργό Άμυνας της χώρας, Λούντιβιν Ντέντοντερ, ο οποίος τώρα βρίσκεται υπό επιπλέον προστασία, ανέφερε η VRT.

«Με εκπαίδευσες να γίνω ποιος είμαι, τώρα θα το χρησιμοποιήσω εναντίον σου» έγραψε ο φυγάς ελεύθερος σκοπευτής. Λέγεται επίσης ότι έχει απειλήσει τον επικεφαλής ιολόγο του Βελγίου, Μαρκ Βαν Ρανστ ο οποίος είναι βασικός εισηγητής της επιδημιολογικής πολιτικής της χώρας.

«Προετοιμάζεται για τη δράση του εδώ και μέρες, και αποδεικνύεται ότι ήταν ουσιαστικά κοντά στον στόχο του τη Δευτέρα το βράδυ, μένοντας [κοντά στο σπίτι του Βαν Ρανστ] για περισσότερες από δύο ώρες» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.